Nicolae Ciucă se leapădă de Nicuşor Dan. Mesaj ferm din partea PNL pentru actual edil al Capitalei

Nicolae Ciucă spune că PNL nu susţine candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei dacă rămâne independent

28 nov. 2023, 22:51
Nicolae Ciucă se leapădă de Nicuşor Dan. Mesaj ferm din partea PNL pentru actual edil al Capitalei
Bombă pe scena politică de la noi: Nicolae Ciucă i-a propus lui Nicuşor Dan să candideze la Primăria Capitalei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal nu va susţine o candidatură a lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei dacă acesta alege să intre în cursa electorală ca independent.

„Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură”, a spus liderul liberal. El a făcut referire la discuţiile recente. „Am purtat discuţii cu domnul primar Nicuşor Dan şi am clarificat această situaţie în care domnia sa va voi să candideze la Primăria Capitalei, dar fără susţinerea Partidului Naţional Liberal”, a precizat Ciucă.

Întrebat referitor la nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală, preşedintele PNL a afirmat: „Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie”

Nicuşor Dan vrea ”înțelegeri politice” pentru ca 2024 să fie ”fără PSD”: ”Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie”

Întrebat referitor la nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală, preşedintele PNL a afirmat că Burduja, care conduce PNL București, cu toate că e interimar, trebuie să-și asume candidatura.
„Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie”, a mai afirmat Ciucă.

În urmă cu câteva zile, Nicolae Ciucă a mai vorbit despre acest subiect, răspunzând unei declarații recente a lui Nicușor Dan, care a spus că își dorește să candideze la alegerile locale 2024, pentru un nou mandat la PMB, ca independent susținut de partidele de dreapta.

Citește și: Nicolae Ciucă îi pune condiții lui Nicuşor Dan dacă vrea să mai primească susţinerea PNL: Are o singură soluţie, să se înscrie în PNL

„Discuţia cu Nicuşor Dan este mai veche, dumnealui a candidat la Primărie şi cu susţinerea PNL (..) Astăzi, PNL are şi capacitatea administrativă, pentru că, dacă ne uităm la ce au realizat administraţiile liberale, este necesar să vorbesc despre ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, Ion Dumitrel, în Alba, Gheorghe Flutur la Suceava. PNL a demonstrat că are capacitatea să administreze şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti”, a spus preşedintele PNL, despre susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei într-un interviu la RFI.

Nicolae Ciucă a continuat, clarificând că în situația în care „Nicuşor Dan vrea să mai primească susţinerea PNL, are o singură soluţie, să se înscrie în PNL.”