Nicolae Ciucă, vizită oficială la Chișinău. Se va întâlni și cu Maia Sandu

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, va merge vineri într-o vizită oficială în Republica Moldova, la Chișinău.

01 mart. 2024, 08:41
Nicolae Ciucă, vizită oficială la Chișinău. Se va întâlni și cu Maia Sandu

Programul său debutează cu o întâlnire cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ulterior, Nicolae Ciucă se va întâlni cu șefa statului, Maia Sandu.

Un moment deosebit al vizitei îl reprezintă ceremonia în care Nicolae Ciucă va planta un copac în Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru”, alături de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Vizita vine la o zi după ce preşedintele Senatului l-a primit, la Palatul Parlamentului din București, pe viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian.

Cei doi au discutat și despre problema transnistreană, care, în opinia lui Nicolae Ciucă, are nevoie de o soluţie „paşnică” şi „durabilă”. „Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european. Aceasta este concluzia discuţiei pe care am avut-o cu Oleg Serebrian”, a transmis Nicolae Ciucă pe Facebook.

Tot de 1 martie, oficialii urmează să participe la inaugurarea celei de-a 58-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” cu genericul „Vine, vine primăvara, mărțișor în toată țara”.

Președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, va fi însoțit, în vizita sa la Chișinău, de eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.