Nicolae Ciucă vrea ca Legile Educației să fie adoptate de Guvern luna aceasta: ”Doamna ministru, aveţi o misiune pe cât de dificilă pe atât de frumoasă”

Premierul Nicolae Ciucă vrea ca pachetul legilor Educaţiei să fie aprobat de Guvern până la finalul acestei luni, astfel încât în noiembrie să fie supus dezbaterii parlamentare.

05 oct. 2022, 19:54
Nicolae Ciucă vrea ca Legile Educației să fie adoptate de Guvern luna aceasta: ”Doamna ministru, aveţi o misiune pe cât de dificilă pe atât de frumoasă”

Legile Educației ar putea fi adoptate luna aceasta. Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a cerut miercuri noului ministru al Educației, Ligia Deca, ca împreună cu echipa pe care o are în subordine să finalizeze pachetul legilor Educației care să fie aprobate în Guvern până la finele acestei luni.

Legile Educației ar putea fi adoptate de Guvern luna aceasta

La începutul şedinţei de Guvern, premierul i-a urat bun venit noului ministru al Educaţiei, Ligia Deca, în Executiv. De asemenea, acesta și-a exprimat bucuria privind creşterea prezenţei feminine în Cabinet.

Doamna ministru, aveţi o misiune pe cât de dificilă pe atât de frumoasă. Sunt convins că veţi folosi toate cunoştinţele şi energia pentru a face ceea ce se cuvine, astfel încât să asigurăm şansa la educaţie tuturor copiilor şi tinerilor din ţara noastră. Şi, de asemenea, să ridicăm nivelul calităţii în sistemul de educaţie din România.

Ați fost parte la proiectul România Educată, ați participat la dezbaterile publice la pachetul legilor Educației și sunt convins că împreună cu echipa dumneavoastră la minister veți face ce este necesar astfel încât până la finele lunii octombrie să avem pachetul de legi aprobat la Guvern si în luna noiembrie să fie înaintat spre dezbatere si adoptare la Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si AUR a depus la Senat proiectul legislativ privind reintroducerea uniformelor în școli și licee

După demisia rușinoasă a lui Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat, Ligia Deca a fost propunerea PNL pentru postul de ministru al Educației.

Anterior, aceasta a fost consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare și coordonatoarea proiectului România Educată și a legilor educației. Ligia Deca a fost susținută de președintele Klaus Iohannis pentru preluarea postului de ministru al Educației.

Citeste si Ligia Deca, ministrul Educației, mesaj pentru elevi de Ziua Educației: „Este o zi simbolică pentru recunoașterea rolului pe care dascălii îl au în societate”