Nicolae Cristescu, fostul patron de la Rapid, ridicat de mascaţi! Acuzaţii grave: „Grup infracțional organizat, infracțiuni de camătă și șantaj”

Nicolae Cristescu, fostul acționar majoritar de la Rapid, a fost ridicat de acasă de procurorii DIICOT. În urma unei razii de amploare, procurorii DIICOT, alături de SGIV (Serviciul de Grupări Infracționale Violente), au efectuat mai multe percheziții domiciliare pe raza municipiului București, dar și în mai multe județe.

11 aug. 2021, 12:54
Nicolae Cristescu, fostul patron de la Rapid, ridicat de mascaţi! Acuzaţii grave: „Grup infracțional organizat, infracțiuni de camătă și șantaj”

Nicolae Cristescu, fostul patron de la Rapid, ridicat de mascaţi! În urma perchezițiilor, a fost ridicat de procurori și Nicolae Cristescu, fost acționar la Rapid între 2013 și 2016, notează ObservatorNews.

Nicolae Cristescu, fostul patron de la Rapid, ridicat de mascaţi!

Perchezițiile au avut ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj. Tot miercuri, a fost încătușat de polițiști și Eugen Preda, unul dintre liderii clanului Luptătorilor, formațiune desprinsă din Clanul Sportivilor.

Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia. Gestul făcut de soţia afaceristului prin care s-ar fi dat de gol

Nicolae Cristescu a fost mâna dreaptă a controversatului finanțator Adrian Zamfir la Rapid în perioada 2013-2017. Maestru în Marea Lojă Naţională din România, Cristescu le promitea liderilor galeriei giuleștene că nu va lăsa echipa să moară: atunci, el a plătit unele deplasări şi a cumpărat alimente pentru ProRapid. „Sunt rapidist adevărat, născut pe strada Turda, lângă Podul Grant. De la 2 ani ţin cu echipa asta! Mă lua tata în cârcă şi mă ducea pe stadion. În adolescenţă nu ratam nicio deplasare şi niciun antrenament, au fost ani minunaţi.  În ’88 am devenit director de complex la Piaţa Floreasca. Lumea trăia greu în România, produse pe cartelă, sărăcie. Eu le dădeam carne de porc, de vită, sucuri celor de la Rapid. Înainte de meciuri opreau la mine, apoi mergeam împreună la meciuri”, povestea Cristescu în 2013.

Ulterior, echipa a retrogradat și a intrat în faliment, revenind în Liga 1 abia anul acesta. Nicolae Cristescu a rămas totuși un apropiat de-ai Rapidului, acesta fiind surprins în această vară la sărbătoarea revenirii în Liga 1.