Nicolae Moga, noul ministru de Interne: „Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcţie”

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a declarat joi, într-o conferință de presă, că după preluarea portofoliului a avut o ședință cu șefii de arme, cărora le-a transmis că prioritatea sa este siguranța cetățeanului. Totodată, el le-a comunicat acestora lucrurile care îl deranjează și pe care nu le acceptă.

25 iul. 2019, 06:06
Nicolae Moga, noul ministru de Interne: „Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcţie”

Șeful Internelor, Nicolae Moga, declarație bombă la o zi de la preluarea mandatului. „O să stabilim de comun acord modalitatea noastră de comunicare. Vă spun cu sinceritate că trebuie să mă obișnuiesc cu această clădire. Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcție, dar dacă tot a fost să fie, să ne apucăm de treabă serioasă”, a declarat Nicolae Moga.

Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, le-a transmis jandarmilor că nu-și dorește să mai vadă români bătuți pe stradă, dacă aceștia respectă legea. Totodată, Moga le-a transmis angajaților MAI că vor fi decapitați dacă mint sau nu-și fac datoria impusă de lege.

„După ședința de guvern, am avut circa o oră jumătate o întâlnire cu șefii de arme. La această întâlnire, am încercat să vedem care sunt modalitățile de lucru. (…) Am avut câteva lucruri pe care am ținut neapărat să i le comunic. În primul rând, prioritatea zero pentru mine este siguranța cetățeanului. Am stabilit modalitatea de lucru, instalând respectul reciproc. (…) De asemenea, am stabilit lucruri care mă deranjează și pe care nu le accept. Vorbesc despre adevăr și despre minciună. Aici trebuie să se instaleze adevărul, pentru că numai așa putem să luăm măsuri în cunoștință de cauză. Le-am spus că nu vreau ca la ușa mea să vină toți comandații de arme în fiecare dimineață. Le-am comunicat că o să mă duc eu la toate structurile MAI și o să analizez cu celeritate toate problemele pe care le au”, a spus Moga, în prima conferință de presă, după instalarea în funcție.

”Referitor la 10 august: a fost un eveniment nefericit, cu mai multe elemente. Ca ministru de Interne, eu cer ca niciun cetățean român să nu mai fie bătut de un jandarm, dacă respectă legea. De asemenea, nu doresc ca niciun jandarm să fie umilit sau bătut de protestatari.

Trebuie stabilit ce mod de lucru vrem să urmăm: ne place ceea ce vedem în UE și în SUA, atunci vom prelua acel model. Deocamdată noi avem niște regulamente. Dacă vrem altceva, nicio problemă, se pot schimba”, a spus Nicolae Moga.

Moga i-a avertizat pe lucrătorii din MAI că nu vor colabora dacă mint sau nu-și fac datoria.

”Deocamdată, eu plec cu dreptul, dar vă spun cu sinceritate: cine minte, cine nu-și face datoria nu va colabora cu mine.”, a mai spus noul ministru de Interne.


loading...