Nicolae Robu a fost reclamat la DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a fost denunţat vineri la DNA de avocatul Carmen Obârşanu pentru abuz în serviciu şi luare de mită în scandalul Retim. De asemenea, s-a cerut anchetarea şi celorlalte persoane responsabile.

11 dec. 2015, 14:51
Nicolae Robu a fost reclamat la DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul Robu a fost acuzat de abuz în serviciu, complicitate la infracţiunea de folosirea cu rea credinţă bunurilor societăţii şi luare de mită. În denunţul penal se face un rezumat al celor petrecute în ultimii ani în relaţia dintre Retim, Primăria Timişoara şi Nicolae Robu, cu referire la obligaţiile contractuale ale firmei de salubritate şi maşina cumpărată pentru primar şi achitarea abonamentului pentru telefonul mobil, scrie pressalert.ro.

În denuţ se arată că din această operaţiune „scad veniturile CLMT din venitul societăţii la care municipalitatea este coacţionar. Având în vedere faptul că în modul acesta dl. Robu primeşte evident o serie de avantaje materiale achitate din venitul propriu sau pentru a favoriza altă societate care are interese direct sau indirect. (…) Nu există nicio justificare pentru ca dl. Robu care este implicat în calitate de primar în coordonarea activităţii Retim să primească de la conducerea societăţii fie maşina cu dedicaţie pentru a fi folosită exclusiv de el, fie contravaloarea convorbirilor telefonice ale dânsului să fie plătite de această firmă „.

Citeşte şi