Nicolae Robu: Doresc să candidez pentru un nou mandat din partea PNL

Publicat: Duminică, 05 Ianuarie 2020 22:59 // Actualizat: Duminică, 05 Ianuarie 2020 22:59 // Sursa: romaniatv.net

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat din partea PNL, subliniind că a fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu şi nu o infracţiune de corupţie, astfel că nu ar intra "în coliziune" cu criteriile de integritate ale partidului.

Foto: agerpres.ro

"Eu sunt membru PNL şi doresc să rămân membru PNL. Sunt primar PNL şi doresc să candidez pentru un nou mandat din partea PNL. Consider că nu sunt în nicio coliziune cu criteriile de integritate ale PNL, pentru că nimeni nu m-a acuzat pentru acte de corupţie, pentru acte imorale, avute în vedere de respectivele criterii. Sunt trimis în judecată cu încadrarea juridică de abuz în serviciu, dar nu cu acuză că aş fi beneficiat de vreun folos necuvenit eu sau vreun apropiat al meu, persoană fizică sau juridică. Dacă s-a comis în actul administrativ o greşeală, în niciun caz nu eu am dispus-o, nu eu am girat-o, iar articolul 240 din Codul Administrativ arată limpede cui aparţine răspunderea în astfel de cazuri", a afirmat Nicolae Robu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură pentru cel de-al treilea mandat, primarul a precizat că va decide "în funcţie de pulsul timişorenilor".

"Da, doresc să candidez la un mandat, pentru că nu am făcut nimic ca să răspund cu nu. Dar, în orice condiţii, în 2020, ca şi în 2012 şi în 2016, decizia mea de a candida sau nu o voi lua în funcţie de ce voi simţi că vor timişorenii: dacă voi simţi aşa cum simt acum că timişorenii în majoritatea lor mă vor primar, atunci voi candida. Dacă voi simţi că timişorenii nu mă vor - deşi eu am fost dedicat lor şi oraşului trup şi suflet în aceşti ani, am muncit enorm, cinstit 100% şi am produs schimbări radicale în bine în oraş -, atunci nu voi mai candida. Nu m-am născut primar", a adăugat liderul liberalilor timişeni.

Nicolae Robu a menţionat că niciunul dintre colegii săi de partid cărora nu li s-a permis să candideze în baza criteriilor de integritate nu a fost în situaţia sa, "pentru că toţi au fost acuzaţi de corupţie, de foloase necuvenite personale sau pentru apropiaţi".

"Ştim că ei au fost în final declaraţi nevinovaţi, dar asta este altă discuţie", a adăugat Robu.

Primarul Nicolae Robu a clarificat în acest fel afirmaţiile pe care le-a făcut recent, printr-o scrisoare adresată primarilor PNL din judeţ, referitor la o nouă candidatură la Primăria municipiului Timişoara.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale Nicolae Robu PNL Timişoara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H