Nicolae Robu propune dizolvarea actualului BPN al PNL prin demisia de onoare a tuturor membrilor

Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, a propus luni dizolvarea Biroului Politic Național (BPN) al PNL, prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele Alina Gorghiu, în urma rezultatului alegerilor ''dezastruoase''.

12 dec. 2016, 13:33
Nicolae Robu propune dizolvarea actualului BPN al PNL prin demisia de onoare a tuturor membrilor

Într-o declarație de presă remisă luni AGERPRES, Nicolae Robu, care deține funcția de vicepreședinte al PNL, susține că ”rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase”, iar explicațiile sunt ”multiple și complexe” și se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaște cu precizie.

”Până atunci, se impune și asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în responsabilitatea președintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect”, spune Nicolae Robu.

El propune mai multe măsuri, între care organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, de jos în sus, până la finele lunii februarie 2017, ”dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu președintele partidului, demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30%, ”deci inclusiv a subsemnatului” (Nicolae Robu, n.r.), constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, ”plus actualul președinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne”.

Liberalul timișean mai propune numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne, numirea de către BPJ-uri a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri, iar în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data alegerilor.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că își va depune mandatul de la conducerea partidului, precizând că acest gest a fost anunțat și de alți lideri liberali.

„Am avut încă de ieri discuții constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală și i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. (…) Sunt și alți lideri din conducerea partidului care își asumă aceeași atitudine ca cea pe care v-am descris-o ulterior”, a spus Gorghiu, într-o conferință de presă.

Citeşte şi: Alina Gorghiu şi-a dat demisia de la şefia PNL: Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului. Noi demisii în PNL UPDATE