Nicolae Soare, maratonistul calificat la JO 2016, depistat pozitiv cu MELDONIUM

Publicat: Vineri, 24 Iunie 2016 14:32 // Actualizat: Vineri, 24 Iunie 2016 14:46 // Sursa: romaniatv.net

JO 2016. Nicolae Soare, calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv cu meldonium, a declarat, vineri, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu.

JO 2016. "Am primit acum de la ANAD (Agenția Naționala Anti-Doping) o adresă în care suntem informați că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv cu meldonium. Nu am reținut exact la ce concurs, dar aproape că nici nu e important. Din păcate, iată că poziția COSR, toleranță zero față de sportivii dopați, este corectă", a spus Dobrescu.

JO 2016. Oficialul a adăugat că COSR trebuie să mențină decizia ca sportivii depistați pozitiv să nu reprezinte România la JO de la Rio. "Dacă nici în al doisprezecelea ceas nu înțelegem și nu ne ținem de această decizie, atunci fenomenul meldonium riscă să o ia la vale așa cum se întâmplă în Rusia. Sportivii români depistați pozitiv nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio", a precizat Dobrescu.

JO 2016. Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2 ore 18 minute și 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00.

JO 2016. În ultimele luni mai mulți sportivi români de la atletism și kaiac-canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium și hormoni de creștere. Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de kaiac 4, format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, sunt sportivii care au fost depistați pozitiv în aprilie la meldonium, în timp ce Liviu Dumitrescu (canoe dublu) a fost pozitiv la hormoni de creștere. La atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt cazurile pozitive la meldonium.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
doping JO 2016 meldonium Nicolae Soare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 iun 00:14
...atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt celelalte cazuri pozitive la meldonium. Citeşte şi: Nicolae Soare, maratonistul calificat la JO 2016, depistat pozitiv cu MELDONIUM Sursa flux SOIM Press: ...
24 iun 17:29
...pozitiv la hormoni de creștere. La atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt cazurile pozitive la meldonium. Sursa ...
24 iun 14:55
... JO 2016. Nicolae Soare, calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost...
24 iun 14:46
...pozitiv cu meldonium, a declarat, vineri, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ioan Dobrescu. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H