Nicolăescu: 300 de doze de vaccin antihepatita B au ajuns joi la Maternitatea Braşov

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat că la Maternitatea Braşov au ajuns, joi, 300 de doze de vaccin antihepatita B, iar nou-născuţii care au fost externaţi când stocul era epuizat, fără a fi imunizaţi, vor fi recuperaţi pentru a li se administra vaccinul.

19 sept. 2013, 14:39
Nicolăescu: 300 de doze de vaccin antihepatita B au ajuns joi la Maternitatea Braşov

Ministrul a precizat că dozele de vaccin antihepatita B nu au fost trimise la timp către această unitate „din neglijenţă”, indicându-i drept responsabili pe managerul maternităţii şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

„Unii manageri nu-şi fac datoria”, a declarat ministrul Sănătăţii, adăugând că se vor face verificări în acest caz.

Nicolăescu a mai spus că vaccinul este disponibil în reţeaua Ministerului Sănătăţii, o nouă cantitate urmând a fi livrată pe 30 septembrie.

Maternitatea Braşov a rămas fără vaccin antihepatita B, iar peste o sută de bebeluşi care ar fi trebuit vaccinaţi în 24 de ore de la naştere au fost externaţi fără a fi imunizaţi, reprezentanţii maternităţii afirmând că vina este a celor „din minister, cu salarii grase, care nu au planificat corect”.

Şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Braşov, dr. Ioan Oprea, a declarat, joi, că vaccinul împotriva hepatitei B s-a epuizat în urmă cu o săptămână, iar de atunci au fost externaţi fără a fi imunizaţi 108 nou-născuţi.