Nicolăescu: Lumea medicală este pregătită să schimbe soarta sistemului sanitar

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a concluzionat după o întâlnire avută joi, la Slatina, cu medici, farmacişti şi manageri de spitale, că persoanele care lucrează în sistemul de sănătate sunt pregătite şi aşteaptă reforma.

24 oct. 2013, 15:26
Nicolăescu: Lumea medicală este pregătită să schimbe soarta sistemului sanitar

„Concluzia mea este că lumea medicală aşteaptă reforma, că lumea medicală este pregătită să schimbe soarta sistemului sanitar românesc şi că autoritatea statului, în speţă Ministerul Sănătăţii, este de asemenea pregătit să facă, poate, cea mai interesantă şi importantă reformă de natură a schimba în bine viaţa românilor”, a spus ministrul Eugen Nicolăescu la finalul discuţiilor la care au participat cadre medicale din judeţul Olt.

Ministrul Eugen Nicolăescu a prezentat la Slatina principalele direcţii de reformă, insistând pe aspecte privitoare la pachetul de servicii medicale de bază şi a răspuns întrebărilor medicilor, scrie Agerpres.

Nicolaescu a participat joi, la Slatina, la o dezbatere pe tema reformei în sănătate, la care au fost prezenţi medici de familie, medici de ambulator, Colegiul Judeţean al medicilor, Colegiul Farmaciştilor, manageri de spitale şi autorităţi publice locale. Ministrul Sănătăţii a spus că prin introducerea pachetului de servicii medicale de bază, se doreşte creşterea calităţii actului medical şi o apropiere a medicului de pacient. Nicolăescu a menţionat că, pe lângă pachetul de servicii medicale de bază pentru asiguraţi, pachetul minimal pentru neasiguraţi, populaţia va beneficia şi de un pachet de programe naţionale de sănătate.

Citeşte şi VESTE BUNĂ. Se ia în calcul includerea STOMATOLOGIEI în programul naţional de prevenţie