Nicolăescu: Transplantul cardiac la Institutul din Târgu Mureş ar putea fi reluat în toamnă

Transplantul cardiac la Institutul de Cardiologie din Târgu Mureş ar putea fi reluat în toamnă. În prezent a fost stabilit graficul pentru organizarea activităţii în unitatea medicală, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

18 iun. 2013, 18:53
Nicolăescu: Transplantul cardiac la Institutul din Târgu Mureş ar putea fi reluat în toamnă

„Am stabilit cu reprezentanţii Institutului de Cardiologie din Târgu Mureş graficul de punere în funcţiune a capacităţilor şi de reluare a funcţionării unităţii sanitare. Astfel, potrivit graficului, de la 1 iulie, Institutul de Cardiologie ar începe demersurile pentru obţinerea documentaţiei de funcţionare, apoi acreditarea. Probabil că în intervalul 15 septembrie – 15 octombrie vor fi reluate transplanturile de cord”, a spus Eugen Nicolăescu.

În 9 martie 2011, prin hotărâre de guvern, Institutul de Cardiologie din Târgu Mureş a fost desfiinţat, devenind clinică de cardiologie fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde îşi are sediul de fapt, scrie Mediafax.

De atunci, fostul director al institutului, Radu Deac, şi şeful Clinicii de cardiologie, Horaţiu Suciu, au făcut mai multe memorii pentru reînfiinţarea institutului.

În mai 2013, Guvernul a hotărât reînfiinţarea Institutului de Cardiologie de la Târgu Mureş.

Citeşte şi Institutul Inimii de la Târgu Mureş, REDESCHIS în clădirea pe care a ocupat-o până la desfiinţare