Nicolas Maduro anunţă măsuri draconice împotriva întreruperilor de curent. Cursurile şcolare rămân suspendate

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat intrarea în vigoare a unui plan de raţionalizare a electricităţii pe o perioadă de 30 de zile, din cauza agravării întreruperilor electricităţii care afectează ţara de la 7 martie.

01 apr. 2019, 07:59
Nicolas Maduro anunţă măsuri draconice împotriva întreruperilor de curent. Cursurile şcolare rămân suspendate

Planul de raţionalizare a energiei electrice se va întinde pe o perioadă de 30 de zile. Planul guvernului își propune să balanseze generarea și transmisiunea de electricitate cu consumul și are ca scop asigurarea rezervelor de apă. Maduro nu a explicat detaliile planului de raționalizare și cum va fi acesta pus în aplicare.

Maduro susţine că mesajul său de duminică seara nu a fost auzit de mulţi venezueleni, deoarece mulţi dintre ei au rămas duminică seara fără energie electrică. Preşedintele a denunţat din nou „războiul electric dezlănţuit de opozanţii regimului„, şi care afectează hidrocentrala Guri, care alimentează cu energie 80% din ţară.

Ministrul informării, Jorge Rodriguez, a anunțat duminică prelungirea perioadei de suspendare a activității școlilor și reducerea programului de lucru până la ora 14:00.

Panele de curent cu care se confruntă Venezuela începând cu 7 martie au dus criza din țară la un nivel fără precedent. Consumată de criza economică și umanitară, Venezuela încă este disputată de Maduro și de președintele interimar Juan Guaido.