Nicolas Maduro anunţă măsuri draconice împotriva întreruperilor de curent. Cursurile şcolare rămân suspendate

Publicat: Luni, 01 Aprilie 2019 10:59 // Actualizat: Luni, 01 Aprilie 2019 10:59 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat intrarea în vigoare a unui plan de raţionalizare a electricităţii pe o perioadă de 30 de zile, din cauza agravării întreruperilor electricităţii care afectează ţara de la 7 martie.

Planul de raţionalizare a energiei electrice se va întinde pe o perioadă de 30 de zile. Planul guvernului își propune să balanseze generarea și transmisiunea de electricitate cu consumul și are ca scop asigurarea rezervelor de apă. Maduro nu a explicat detaliile planului de raționalizare și cum va fi acesta pus în aplicare.

Maduro susţine că mesajul său de duminică seara nu a fost auzit de mulţi venezueleni, deoarece mulţi dintre ei au rămas duminică seara fără energie electrică. Preşedintele a denunţat din nou "războiul electric dezlănţuit de opozanţii regimului", şi care afectează hidrocentrala Guri, care alimentează cu energie 80% din ţară.

Ministrul informării, Jorge Rodriguez, a anunțat duminică prelungirea perioadei de suspendare a activității școlilor și reducerea programului de lucru până la ora 14:00.

Panele de curent cu care se confruntă Venezuela începând cu 7 martie au dus criza din țară la un nivel fără precedent. Consumată de criza economică și umanitară, Venezuela încă este disputată de Maduro și de președintele interimar Juan Guaido.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H