Nicolas Sarkozy a pierdut apelul în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă şi de corupţie

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a pierdut luni, în instanţă, primul apel împotriva judecării sale pentru trafic de influenţă şi corupţie şi trebuie să aştepte rezultatul celui de al doilea Apel pentru a afla dacă va fi trimis în judecată, a anunţat parchetul din Paris, relatează Reuters.

08 oct. 2018, 14:38
Nicolas Sarkozy a pierdut apelul în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă şi de corupţie

Sarkozy, care a fost preşedinte între 2007 şi 2012, este suspectat că a ajutat un procuror să promoveze în schimbul unor informaţii despre o anumită anchetă penală.

Anchetatorii examinau interceptări pentru a verifica alegaţiile conform cărora fostul lider libian Muammar Gaddafi a finanţat campania electorală a lui Sarkozy când au început să suspecteze că fostul preşedinte francez a utilizat o reţea de informatori pentru a urmări evoluţia anchetei.

Nu se ştie până în prezent când va fi judecat următorul apel, notează Reuters.

Nicolas Sarkozy a fost învins de socialistul Francois Hollande când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte, în 2012. De atunci a fost vizat de o serie de investigaţii pentru corupţie, fraudă, favoritism şi nereguli în finanţarea campaniilor electorale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un fost preşedinte, condamnat la 15 ani de închisoare pentru corupţie

Potrivit legii franceze, un suspect nu este inculpat oficial pentru o infracţiune decât dacă este trimis în judecată. Traficul de influenţă este pasibil în Franţa de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 500.000 de euro.

Sarkozy a pierdut imunitatea prezidenţială la o lună după încetarea mandatului în fruntea statului, notează Reuters.