Nicolas Sarkozy, ameninţat cu moartea

O anchetă a fost deschisă după ameninţările cu moartea făcute la adresa lui Nicolas Sarkozy, luni, la Bordeaux (Gironde), cu cinci zile înaintea unei conferinţe pe care preşedintele francez, care candidează pentru un al doilea mandat prezidenţial, urmează să o ţină.

01 mart. 2012, 07:45
Nicolas Sarkozy, ameninţat cu moartea

Luni după-amiază, un necunoscut a apelat de zece ori numărul de urgenţă al poliţiei şi a folosit mai multe insulte. El a spus că a primit o sumă mare de bani ca să atenteze la viaţa preşedintelui. sarkozy urmează să ţină o conferinţă, la Bordeaux, pe tema „Republicii, cetăţeniei şi imigraţiei”.

Chiar dacă bărbatul nu părea a fi în deplinătatea capacităţilor mintale, apelurile au fost luate în serios de autorităţi. Brigada criminală a Direcţiei interregionale a poliţiei judiciare (DIPJ) a pornit o anchetă.

Dar preşedintele nu este singurul politician francez care a intrat în vizorul psihopaţilor ucigaşi. Cu câteva săptămâni în urmă, şi Francois Hollande, adversarul socialist al lui Sarkozy, aflat în vizită în suburbiile din Bordeaux, a fost de asemenea ţinta ameninţărilor cu moartea. Ancheta încheiată rapid de DIPJ a dus la arestarea unui suspect: un bărbat în vârstă de 56 de ani care a recunoscut faptele. Pentru actul său, motivat de un pariu de 50 de euro cu un prieten, poate primi şase luni de închisoare şi o amendă de 7.500 de euro.