Nicolas Sarkozy: Este o nebunie să doreşti o confruntare între Europa şi Rusia

Aspiraţia de a declanşa o confruntare între Europa şi Rusia este o 'nebunie totală', a apreciat fostul preşedinte francez Nikolas Sarkozy, citat de RIA Novosti.

28 nov. 2014, 13:51
Nicolas Sarkozy: Este o nebunie să doreşti o confruntare între Europa şi Rusia

Nicolas Sarkozy crede că este o nebunie să doreşti o confruntare între Europa şi Rusia.

‘Aveam nevoie de o Europă care să fie un factor de pace în lume. Nu aveam nevoie de o Europă care să resusciteze războiul rece. A dori o confruntare între Rusia şi Europa este nebunie totală… Cum poţi spera la soluţionarea crizei ucrainene fără un dialog cu Rusia?’, a declarat Sarkozy, în cadrul unui miting al susţinătorilor partidului său, Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), miting desfăşurat la Nimes în ajunul alegerilor pentru conducerea acestui partid.

Nicolas Sarkozy a criticat şi decizia actualelor autorităţi franceze de a suspenda livrările de portavioane Mistral către Rusia.

‘Cine ar putea crede că Franţa ar putea juca un rol pentru ieşirea din criză, fără a respecta contractul pe care l-a semnat cu Rusia? Cine ar mai putea crede că nerespectarea cuvântului dat îi va întări influenţa şi încrederea acordată pe plan global?’, a spus fostul preşedinte al Franţei.