Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei, s-a ales cu al patrulea DOSAR. Acuzaţii grave: campanie electorală cu bani din Libia

Procurorii francezi au emis o a patra acuzație împotriva fostului președinte Nicolas Sarkozy, legat finanțarea campaniei sale prezidențiale din 2007 cu banii proveniţi din Libia, anunţă BBC.

16 oct. 2020, 12:55
Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei, s-a ales cu al patrulea DOSAR. Acuzaţii grave: campanie electorală cu bani din Libia

Nicolas Sarkozi este acuzat de „apartenență la un grup infracţional organizat”, iar ancheta, care se prefigurează a fi una de lunga durată, s-ar putea solda cu un proces. După patru zile de audieri, fostul preşedinte al Franţei a respins toate acuzațiile. 

În ancheta legată de banii proveniţi Libia, Nicolas Sarkozy a fost acuzat  în 2018 de corupţie, de finanțare ilegală a campaniei și de faptul că a beneficiat de fonduri publice delapidate. În ianuarie, magistrații l-au plasat, de asemenea, pe  Thierry Gaubert, un fost asistent al lui Nicolas Sarkozy, sub control judiciar.

Procurorii suspectează că Nicolas Sarkozy și mai mulți asociați au primit milioane de euro de la regimul lui Muammar Gaddafi pentru a-şi finanţa campania electorală. Sarkozy a fost preşedinte din 2007 până în 2012.

„Nevinovăţia mea este încă o dată pusă la îndoială de o decizie care nu prezintă deloc dovezi ale unei finanțări ilicite”, a scris Nicolas Sarkozy pe Facebook.

Nicolas Sarkozy, inculpat pentru fapte de corupţie. Interceptările telefonice l-au dat de gol

Nicolas Sarkozy urmează să fie judecat într-un alt dosar, în care este acuzat că a încercat să mituiască un magistrat, Gilbert Azibert, oferindu-i un post important în Monaco în schimbul informațiilor despre o anchetă penală a partidului său politic. Prima înfăţişare este programată în perioada 23 noiembrie – 10 decembrie. De asemenea, fostul preşdinte francez urmează să fie judecat în perioada 17 martie – 15 aprilie 2021 în legătură cu așa-numita afacere Bygmalion, în care este acuzat de deconturi frauduloase în campania prezidențială din 2012.

 

loading...
Partenerii noștri