Nicolas Sarkozy rămâne în anchetă, în dosarul Bettencourt cu fondurile pentru campanie

Justiţia franceză a stabilit marţi că poate fi continuată ancheta asupra fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, acuzat că ar fi înşelat-o pe moştenitoarea L'Oreal Liliane Bettencourt să doneze fonduri la campania sa electorală, a anunţat avocatul familiei acesteia.

24 sept. 2013, 09:03
Nicolas Sarkozy rămâne în anchetă, în dosarul Bettencourt cu fondurile pentru campanie

Decizia înseamnă continuarea situaţiei de incertitudine juridică pentru Sarkozy, ai cărui susţinători l-ar dori din nou candidat la preşedinţie în 2017, după eşecul din 2012 în faţa lui Francois Hollande. Decizia finală în acest caz ar putea veni abia după mai multe luni.

„Tribunalul de instrucţie şi-a anunţat decizia şi validează în integralitate procedura”, a declarat, presei, Nicolas Huc-Morel, avocatul fiicei lui Liliane Bettencourt, după ce a luat la cunoştinţă de decizia curţii de apel din Bordeaux, informează Agerpres.

El a precizat că instanţa a validat în special expertiza medicală a bogatei moştenitoare a grupului de cosmetice L’Oreal, aflată în centrul acestui dosar.

Expertiza a stabilit senilitatea lui Liliane Bettencourt începând din septembrie 2006. În această afacere, fostul preşedinte Sarkozy este acuzat de judecători că a profitat de generozitatea miliardarei pentru a-şi finanţa campania electorală din 2007.

Sarkozy a fost inculpat la 21 martie. El a negat orice neregulă. Conform legislaţiei franceze, o anchetă oficială presupune că există „dovezi serioase sau consistente” care indică implicarea probabilă a unui suspect într-o infracţiune. Deseori, dar nu întotdeauna, investigaţia poate duce la un proces.