Nicole Kidman, scandal în Hong Kong. Vedeta a încălcat carantina: „Cu ce este ea superioară faţă de ceilalţi?”

Nicole Kidman este implicată într-un scandal, în Hong Kong, din cauza faptului că în loc să stea în carantină a fost prezentă pe platourile de filmare

20 aug. 2021, 21:47
Nicole Kidman, scandal în Hong Kong. Vedeta a încălcat carantina: „Cu ce este ea superioară faţă de ceilalţi?”

Nicole Kidman se află în centrul unui scandal controversat, după ce a ajuns în Hong Kong pentru a filma un show televizat, însă nu a stat izolată nici măcar zi din carantina de trei săptămâni la care era teoretic obligată.

Regulile din orașul chinez obligă pe cei care vin din afară granițelor să stea în carantină pentru 21 de zile, însă Nicole Kidman, la doar câteva zile de la sosirea în zonă, a fost la cumpărături, dar și pe platourile de filmare.

Ceea ce a trezit indignarea localnicilor este faptul că unii dintre ei nu au putut călători peste graniță, pentru a-și vedea familiile, din cauză că s-au supus măsurilor de restricție.

„Nu, nu sunt de acord cu această politică. Chiar şi atleţii trebuie să intre în carantină pentru 21 de zile. Cred că ar trebui să stea în carantină cel puţin 14 zile. Există o perioadă de incubaţie chiar dacă e vaccinată”, a declarat unul dintre localnici.

Michael Tien, un oficial din Hong Kong, a declarat că este inacceptabil că celebrităților le este permis să încalce măsurile de restricție.

„Odată ce ai un astfel de precedent, toate celebrităţile care vin în Hong Kong pentru filmări trebuie exceptate. Dacă nu, cum o să le explici de ce Nicole Kidman este superioară faţă de ceilalţi?”

Actriţa australiană se află în Hong Kong pentru filmarea unui serial. Vedeta a obține o derogare de la carantină din partea Guvernului local pe motivul că a călătorit în scop profesional, relatează Observator.

Hong Kong şi Macao au suspendat vaccinările cu Pfizer. Ce nereguli au fost descoperite

Autorităţile din Hong Kong

au oprit miercuri administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech, invocând o măsură de precauţie din cauza unui defect de ambalare a produsului, o decizie care va încetini, cel mai probabil, o campanie de vaccinare desfăşurată deja destul de lent.

Suspendarea survine în contextul în care centrul financiar asiatic se confruntă cu o acceptare destul de scăzută a vaccinurilor, din cauza încrederii reduse în vaccinul chinezesc Sinovac şi a temerii de reacţii adverse. „Din precauţie, vaccinarea trebuie suspendată imediat pe perioada investigaţiei„, a transmis guvernul local într-un comunicat, cu referire la vaccinul de la Pfizer/BioNTech.

Hong Kong a început vaccinarea locuitorilor săi cu serul chinezesc Sinovac în februarie şi cu cel de la Pfizer/BioNTech în martie. Din cifrele guvernamentale reiese că acesta este preferat de rezidenţi, înregistrând de două ori mai multe programări decât Sinovac în ultima săptămână.

Într-un comunicat emis marţi, guvernul a precizat că a primit o notificare de la compania Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer/BioNTech în Hong Kong şi Macao, conform căreia au fost descoperite defecte de ambalare într-un lot de vaccinuri, legate de închiderea flacoanelor. „BioNTech şi Fosun Pharma nu au identificat niciun motiv de a crede că siguranţa produsului este la risc”, a afirmat guvernul. Cu toate acestea, inoculările cu cele două loturi de vaccin Pfizer/BioNTech procurate de Hong Kong au fost suspendate şi toate centrele comunitare de vaccinare au fost oprite să mai utilizeze acest ser până la noi ordine, au indicat autorităţile. Aceeaşi decizie a fost luată miercuri şi în Macao, după cum scrie CNN.

Compania mamă a Fosun, Shanghai Fosun Pharmaceutical, a anunţat că desfăşoară o anchetă împreună cu BioNTech.


loading...
Partenerii noștri