Nicoleta Radu, PAID: Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţei nu prea este funcţională

Publicat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 11:40 // Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 13:48 // Sursa: romaniatv.net

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinței nu prea este funcțională, iar scopul acesteia trebuie definit, împreună cu responsabilii și responsabilitățile fiecăruia, a declarat miercuri Nicoleta Radu, director general al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), în cadrul Forumului Internațional de Riscuri Catastrofale.

Foto: ziare.com

"Noi, în momentul de față, trebuie să recunoaștem că avem o lege care nu prea este funcțională. Plecăm de la premisa că avem nevoie de această lege. Eu cred că ar trebui să definim care este scopul legii, care sunt responsabilii și care sunt responsabilitățile fiecăruia. În momentul de față legea cuprinde anumite responsabilități pentru PAID dar instrumentele sunt în altă parte. Trebuie să definim responsabilii și responsabilitățile, să avem și pârghiile prin care pot fi duse la îndeplinire", a spus Radu.

Ea a precizat că PAID a încercat să își întărească puterea financiară având în vedere că s-a plecat dintr-un punct în care nu îi dădea nimeni nicio șansă și a ajuns acum o companie stabilă.

"Vrem să menținem în continuare această stabilitate. Am încercat, în permanență, să comunicăm către populație și părțile interesate ceea ce am considerat că nu este foarte bine cunoscut. Vom începe de astăzi o campanie TV la care am lucrat în ultima lună. (...) PAID este responsabil pentru instrumentarea dosarelor de daună dar nu instrumentează PAID dosarele. Nu avem nicio pârgie prin care să verificăm modul în care se instrumentează dosarele de daună. PAID este responsabil pentru creșterea gradului de cuprindere în asigurare, dar nu avem nicio pârghie ca să se întâmple acest lucru", a mai arătat oficialul PAID.

În cadrul aceluiași eveniment, Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat că obiectivul legii privind asigurarea obligatorie a locuinței nu a fost atins, ceea ce constituie un motiv de îngrijorare.

"O asigurare care este obligatorie trebuie să fie și necesară. Dacă ne referim la asigurarea de locuințe PAD, în continuare este percepută greșit. Nu cred că acest grad de încredere în asigurare foarte scăzut, dar relativ constant în ultimii ani, nu are niciun fel de legătură cu companiile de asigurare, respectiv cu acționarii PAID, respectiv Consiliul de administrație al PAID care, cel puțin așa percep eu, nu cred că a depus toate eforturile necesare pentru creșterea gradului de cuprindere în asigurare", a spus Constantinescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asigurarea obligatorie locuinţe paid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H