Gabriela Firea îl învinge pe Nicuşor Dan cu toată rezerva de nehotărâţi la vot (Sondaj)

Echipa de campanie a lui Nicuşor Dan a dat publicităţii un sondaj care îl situează pe acesta pe locul doi, după Gabriela Firea, la mare distanţă de Cătălin Predoiu, locul 3. Din sondaj reiese însă că Nicuşor Dan nu o poate ajunge pe Gabriela Firea nici dacă îl votează toată rezerva de nehotărâţi care au intenţia de a merge la vot, dar nu ştiu încă cu cine să voteze.

20 mai 2016, 14:42

Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Generală, este al doilea clasat în preferinţele de vot ale bucureştenilor, potrivit unui sondaj TNS dat publicităţii de echipa lui Nicuşor Dan.

Sondajul TNS o dă pe Gabriela Firea (PSD) pe primul loc, cu 37,5% din voturi, urmată de Nicuşor Dan, cu 19,5% intenţie de vot, Cătălin Predoiu (PNL), cu 8,7%, şi Robert Turcescu, cu 8,4%.

Acelaşi sondaj mai relevă că 15% din respondenţii care au declarat că vor merge la vot nu ştiu încă cu cine să voteze. Chiar şi în ipoteza că toţi nehotărâţii îl vor vota pe Nicuşor Dan, tot nu-i va fi de ajuns acestuia s-o ajungă pe Gabriela Firea. El va strânge 34,5% din voturi, cu trei procente în spatele Gabrielei Firea (dar în marja de eroare a sondajului, de 3,5%).

Gabriela Firea are scor mai bun decât alianța care o susţine, PSD-UNPR, cotată cu 26,2%, potrivit aceluiaşi sondaj. PNL și USB se luptă pentru poziția a doua pentru Consiliul General, diferența dintre cele două partide fiind în marja de eroare, de +/- 3,5%. PNL este cotat cu 18,5% , iar USB ar colecta 16,2% din voturile alegătorilor ce susțin că se vor prezenta la vot.

Sondajul TNS a fost realizat la comanda USB în perioada 13-18 mai, pe 800 de respondenți cu drept de vot din București. Interviurile au fost realizate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews). Studiul este reprezentaiv pentru populația Bucureștiului stratificată pe cote de gen, vîrstă educație și sector. Datele nu au fost ponderate. Marja de eroare este de +/-3,5% la un nivel de încredere de 95%.


loading...