Nicu Vlad, succesorul lui Alin Petrache la COSR. Fostul halterofil a fost ales preşedinte interimar

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, va conduce Comitetul Olimpic şi Sportiv Român până la alegerile din luna noiembrie, după ce preşedintele Alin Petrache a demisionat în urma rezultatelor slabe de la JO de la Rio.

09 sept. 2016, 11:24
Nicu Vlad, succesorul lui Alin Petrache la COSR. Fostul halterofil a fost ales preşedinte interimar

Şedinţa de vineri a COSR s-a încheiat cu alegerea unui preşedinte interimar, după demisia lui Alin Petrache, survenită ca urmare a prestaţiei dezastruoase a lotului tricolor, la Olimpiada de la Rio. Conform algoritmului, locul rămas vacant ar fi trebuit să-i revină unuia dintre ceie trei vicepreşedinţi, Elisabeta Lipă, Octavian Morariu sau Nicu Vlad.

Elisabeta Lipă este în prezent ministrul al Sporturilor şi a declarat că nu va renunţa la post, în timp ce Octavian Morariu are deja o funcţie mai înaltă, la Comitetul Olimpic Internaţional. În aceste condiţii, a fost preferat fostul campion de la Los Angeles şi actual preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, Nicu Vlad.

Nicolae Vlad (52 ani) este un fost halterofil, medaliat cu aur la JO din 1984, argint la Seul 1988 și bronz la Atlanta 1996. De-a lungul carierei, Vlad a obținut aproximativ 70 de medalii și este considerat cel mai mare halterofil român.

Acum este membru în Comitetul Executiv al Federației Europene și membru în Comisia Tehnică a Federației Internaționale de Haltere.

Nicu Vlad va îndeplini funcţia de preşedinte interimar al COSR până la alegerile din luna noiembrie.