Niculina Stoican, prima reacție după ce Olguța Berbec a atacat hotărârea primei instanțe care îi dăduse câștig de cauză Niculinei în cazul plagiatului: „Aștept hotărârea magistraților”

Războiul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec privind acuzația de plagiat pe care aceasta din urmă i-a adus-o Niculinei continuă în instanță. După ce prima instanță îi dăduse câștig de cauză Niculinei, Olguța Berbec a decis să facă apel.

09 ian. 2024, 17:03
Niculina Stoican, prima reacție după ce Olguța Berbec a atacat hotărârea primei instanțe care îi dăduse câștig de cauză Niculinei în cazul plagiatului: „Aștept hotărârea magistraților”

Niculina Stoican e purtată prin tribunale de mai bine de doi ani. În toamna anului 2023, magistrații îi dăduseră o decizie favorabilă, dar Olguța Berbec a făcut apel. Astfel, cele două artiste vor sta din nou față în față la tribunal în luna martie a acestui an. Niculina Stoican a dezvăluit pentru WOWbiz ce părere are despre procesul care nu pare să mai ajungă la sfârșit.

Niculina Stoican, prima reacție după ce Olguța Berbec a atacat hotărârea primei instanțe: „Aștept hotărârea magistraților”

Eu nu sunt în măsură să comentez acțiunile altor persoane. Ca de fiecare dată, o spun și acum, aștept hotărârea instanței”, a precizat Niculina Stoican pentru WOWbiz.

Melodia „Dragoste veche și nouă” este mărul discordiei. Piesa interpretată de către Olguța Berbec face parte de pe albumul „Iubește Inimă și Iartă”. În anul 2014, interpreta de muzică populară a realizat textul melodiei, iar pentru linia melodică a apelat la Aurel Blândea.

Ce a stabilit expertiza

În toamnă, când magistrații i-au dat câștig de cauză Niculinei Stoican, artista a declarat că ar trebui să existe mai mult respect în lumea interpreților, pentru că în fața audienței, ei sunt egali.

S-a făcut o analiză printr-o expertiză judiciară, care a fost acceptată de instanță ca probă, s-a numit un expert, nu de către mine, ci de către Institut. Pentru mine mulțumirea sufletească este că această expertiză a dovedit că este folclor și învățămintele pe care ar trebui să le tragem sunt că nu trebuie să ne atribuim lucruri dincolo de ceea ce este real. Încă o dată, tu poți să-ți atribui toate drepturile pe varianta pe care tu o deții, pentru că asta înseamnă folclor. În rest, cred că este loc pentru noi toți, de altfel noi ne întâlnim în spectacole și cântăm în spectacole, nu am văzut pe nimeni să spună nu mai cântați, să nu mai cânți tu sau tu niciodată.

Publicul ne iubește pe toți. Nu există public care să mă iubească doar pe mine. Cine crede lucrul acesta are el o problemă și nu publicul care îl iubește. Pe mine mă pot plăcea oamenii, dar pot să le și displac, este sănătos, este normal să fie așa. Nu mă poate plăcea toată lumea și atunci nu cred că trebuie să ne luptăm pentru dragostea publicului. Publicul știe să iubească și iubește mulți interpreți. Trebuie doar să ne respectăm, să respectăm normele prin care să trăim împreună, pentru că nu pot trăi doar eu pe Pământ”, a declarat Niculina Stoican, în cadrul unei emisiuni TV.