Nicuşor Constantinescu, aflat în arest preventiv, ameninţă cu greva foamei

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, face greva foamei în arest. Acesta a recurs la gestul extrem pentru că, spune el, nu a primit asistenţă medicală corespunzătoare după gratii. Între timp, el trebuie să se prezinte la procese atât în Constanţa, cât şi în Capitală.

01 iun. 2016, 07:26
Nicuşor Constantinescu, aflat în arest preventiv, ameninţă cu greva foamei

Nicusor Constantinescu a anuntat ca intra in greva foamei, deoarece nu primeste ingrijirile medicale de care are nevoie, potrivit România TV. Acesta a fost arestat preventiv pe data de 20 mai si sutine ca starea de sanatate i s-a agravat.

Avocatul şefului CJ Constanta a spus ca aceste se simte rau in detentie, iar medicii nu ii acorda ingrijirile de care are nevoie si nici tratamentul de specialitate.

Nicusor Constantinescu este nevoit sa se plimbe intre instantele din Constanta si Bucuresti cu o ambulanta nedotata corespunzator. In aceasta saptamana, acesta este asteptat la doua termene, in Bucuresti, si la un alt termen, in Constanta.

Starea lui Constantinescu este dovedită de documentele medicale oficiale care, în mod constant, sunt ignorate de unii judecători ce ajung să sfideze și să nege lucruri constatate de ei, personal, în momentul în care Constantinescu a fost adus la instanță cu targa în ambulanță. Probabil că se dorește, în primul rând, să fie omorât, după care să fie condamnat. Nu mai contează acum, în România, nici dreptul la viață, nici dreptul la sănătate, ci doar procedurile judiciare, chiar dacă, mai întâi, omorâm omul și după aceea, eventual, îl și condamnăm”, a spus avocatul Marius Mocanu, apărătorul lui Constantinescu, potrivit telegrafonline.ro.

Magistrații ICCJ nu au luat nicio decizie privind contestația președintelui CJC împotriva măsurii arestului preventiv. Ei au amânat pronunțarea pentru 28 iunie.