Nicuşor Dan: Firea şi Predoiu fug de dezbaterile proiectelor pentru Bucureşti în faţa cetăţenilor

Candidatul USB la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, le-a cerut contracandidaţilor săi din partea PNL şi PSD, Cătălin Predoiu, respectiv Gabriela Firea, să participe împreună cu el la dezbateri publice pe temele majore de interes pentru bucureşteni. Nicuşor Dan i-a acuzat pe cei doi că evită dezbaterile directe.

13 mai 2016, 15:50
Nicuşor Dan: Firea şi Predoiu fug de dezbaterile proiectelor pentru Bucureşti în faţa cetăţenilor

„Gabriela Firea şi Catalin Predoiu promit că vor face o administraţie transparentă, că vor pune pe site-ul primăriei toate contractele şi bugetele capitalei, dar lipsesc la primul test de transparenţă. Amândoi fug de întâlnirile televizate sau de cele din redacţiile publicaţiilor, fug de dezbaterile proiectelor pentru Bucureşti în faţa cetăţenilor. Dezbaterea însemnă transparenţă! Gabriela Firea preferă dezbaterile cu «yesmani». Până şi Victor Ponta a acceptat să meargă în confruntări cu Klaus Iohannis. Chiar atât de jos au ajuns lucrurile în PSD-ul lui Liviu Dragnea?”, a transmis Nicuşor Dan, într-un comunicat de presă.

Nicuşor Dan a enumerat şi temele de dezbatere pe care ar vrea să le abordeze în înfruntările cu Firea şi Predoiu: transparenţa, implicarea reală a cetăţenilor prin accesul la informaţie de interes public, administrarea eficientă, eliminarea birocraţiei, soluţii pentru transportul în comun şi pentru parcări, soluţii pentru termoficare, soluţii pentru încurajarea afacerilor şi poziţionarea Bucureştiului în competiţia cu alte oraşe din Europa, creşterea numărului de şcoli şi grădiniţe, reducerea poluării, lărgirea spaţiului verde în oraş, construcţii în armonie cu dezvoltarea oraşului.

„A trecut prima săptămâna de campanie şi nu am văzut până acum soluţii pentru Bucureşti şi bucureşteni, nu am văzut dezbateri pe soluţii şi teme reale ale oraşului”, a spus candidatul USB.

Nicuşor Dan a amintit că a rămas, până acum, singurul candidat ce a făcut publice cheltuielile făcute în campanie.