Nicușor Dan atrage atenţia: Ca să testezi două milioane de oameni costă 100 de milioane de euro, bani pe care nu-i avem

Primarul general al Capitalei vine cu un anunţ important pentru locuitorii Capitalei. Edilul spune că „într-un termen rezonabil o să avem o suplimentare a paturilor de Terapie Intensivă din București” și a precizat că municipalitatea este „în etapa de analiză”.

24 nov. 2020, 23:20
Nicușor Dan atrage atenţia: Ca să testezi două milioane de oameni costă 100 de milioane de euro, bani pe care nu-i avem

Nicuşor Dan a subliniat totuşi că, până la ATI, trebuie „să ne uităm la cum putem să evităm să ajungem mai întâi în spital”. Potrivit Grupul de Comunicare Strategică, marţi au fost depistate în Capitală 1.147 noi cazuri de coronavirus.

Nicuşor Dan: Paturile vor fi suplimentate la Terapie Intensivă, în Capitală

„Înainte de a ajunge la Terapie Intensivă, pentru că aici este problema, trebuie să ne uităm la cum putem să evităm să ajungem mai întâi în spital și după aceea – Doamne, ferește! – la Terapie Intensivă. Am reușit un lucru – pe care am reușit să îl facem acum, de cele trei săptămâni de când sunt în primărie – să colaborăm cu instituțiile în sfârșit. DSP avea un deficit de personal și de resurse și am alocat foarte mult, 200 de medici școlari din rețeaua noastră, ca să îi ajute cu anchetele și în sfârșit suntem cu anchetele epidemiologice la zi, o chestiune foarte importantă.

De asemenea, am ajutat Salvarea, Ambulanța, care în plus de ce face în mod normal trebuie să facă și teste pentru anumite categorii de persoane și nici acolo nu mai avem probleme. Pe paturi ATI, de Terapie Intensivă este o presiune acum – și aici am făcut, și acesta a fost obiectul vizitei pe care am făcut-o cu primul-ministru acum o săptămână”, a declarat edilul, la B1.

Ce vrea să facă primarul Capitalei, cu spitalele din Bucureşti

„Există niște locuri în plus la Spitalul Malaxa, care ține de noi, și acum suntem împreună cu DSP și ISU, pentru că toate paturile de Terapie Intensivă noi necesită niște instalații de oxigen, care au un oarecare risc și trebuie verificat din punctul de vedere al siguranței la incendiu. Suntem în curs de evaluare dacă să mai facem 20 de paturi undeva într-o clădire a Spitalului Colentina.

S-a pornit deja proiectul pentru 16 paturi suplimentare la Spitalul Victor Babeș. Mai există posibilitatea laSfântul Ștefan de 10 paturi, mai există posibilitatea la spitalul modular din Pipera de 20. Suntem în etapa de analiză și cred că într-un termen rezonabil o să avem o suplimentare a paturilor de Terapie Intensivă din București. Important este să n-ajungem acolo și de asta foarte mulți români și foarte mulți bucureșteni respectă. Sunt zone în care nu se respectă.

Am făcut un chestionar în rândul șoferilor și vatmanilor de pe transportul public și am identificat unele zone în care au început deja să meargă polițiști locali împreună cu controlori care efectiv să spună oamenilor că trebuie să poarte mască în momentul în care sunt în contact cu alți oameni în transportul public”, a adăugat edilul.

Nicuşor Dan, despre testarea în Capitală: Te costă 100 milioane de euro

„Un test PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureștiului, să testezi două milioane de oameni cu testul PCR, te costă 100 milioane de euro, pe care nu-i avem. Noile teste rapide, și sunt două dintre ele agreate de Organizația Mondială a Sănătății, sunt de 10 ori mai ieftine și este bine să facem o testare masivă. Este bine să avem testarea în masă cu aceste teste ieftine pe categorii de persoane, pe personal medical, personal social, pe șoferii de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc. Guvernul a comandat trei milioane de astfel teste și nu au venit ca să poată începe o testare în masă”, a declarat Nicușor Dan.
Citeşte şi: Site-ul Bucurestiulumilit.ro, unde Nicușor Dan i-a îndemnat pe bucureșteni să-și reclame problemele, a dispărut! Totul a fost o mișcare de PR în campania electorală! Un fost USR-ist îl face de râs