Nicuşor Dan a lăsat să se înţeleagă că managerul de la Spitalul Filantropia a fost demis. Răsturnarea de situaţie în acest caz. Ce a făcut de fapt primarul Capitalei

Adevărul din spatele "demiterii" managerului de la Spitalul Filantropia este altul. Primarul Bucureștiului a lăsat să se înţeleagă că șeful de la maternitatea aflată în subordinea Primăriei Municipiului București a fost dat afară. De fapt Nicuşor Dan nu a făcut decât să nu îi mai prelungească mandatul, care expirase pe 12 decembrie, și a mai așteptat câteva zile pentru a vedea raportul Corpului de Control al primarului.

18 dec. 2020, 09:56
Nicuşor Dan a lăsat să se înţeleagă că managerul de la Spitalul Filantropia a fost demis. Răsturnarea de situaţie în acest caz. Ce a făcut de fapt primarul Capitalei

Nicuşor Dan a lăsat să se înţeleagă că managerul de la Spitalul Filantropia a fost demis. După sute de afirmaţii acide din partea bucureştenilor cauzate de diverse probleme chiar de la începutul mandatului său printre care termoficarea ori întârzierile în a schimba unii dintre oamenii rămași în funcții din timpul Gabrielei Firea, Nicușor Dan a spart, ieri, gheața deciziilor.

Nicuşor Dan a lăsat să se înţeleagă că managerul de la Spitalul Filantropia a fost demis. Ce s-a întâmplat de fapt. Detaliul omis de primarul Capitalei

Toată presa a vuit că Nicușor Dan l-a demis pe managerul de la Filantropia. Doar că primarul ales în septembrie a uitat să menționeze un lucru: că respectivul contract îi expirase lui Dan Sîmpălean pe 12 decembrie 2020.

ASSMB, instituția publică responsabilă cu cele 19 spitale ale administrației Bucureștiului, spune că, de asemenea, contractul directorului fusese extins pentru doar 5 zile fiindcă primarul a vrut să vadă rapoartele Curții de Conturi și ale Corpului de Control al primarului în legătură cu managerul adus de Gabriela Firea în 2019 de la Târgu Mureș, potrivit libertatea.ro.

„Prelungirea din 12.12 – 17.12.2020 a fost din motive pur tehnice/administrative, care țin inclusiv de faptul ca se analizau rapoartele de control despre care a vorbit domnul primar general astăzi.”, spune instituţia.

Venit de la Târgu Mureș, managerul a încheiat contracte în SEAP cu firma la care lucrase în Târgu Mureș, Axia Medical (2010-2013). Unele prețuri erau foarte mari comparativ cu cele din sistemul electronic de achiziții publice. Poliția Economică a început să investigheze de contractele spitalului după ce acesta cumpărase dezinfectant la de 5 ori prețul pieței.

O licitație de peste 2,2 milioane de lei a fost întoarsă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor după ce câștigătoarea inițială fusese Ducos Trading.

Citeşte şi: Nicusor Dan, mare matematician, a facut calculele! „Problema apei calde și a căldurii se datorează 70% Gabrielei Firea și 30% lui Sorin Oprescu. „