Nicuşor Dan anunţă că nu va închide şcolile din cauza vremii. „Doar să fie vreo urgie”

Nicușor Dan va fi un primar ale cărui acţiuni vor fi total diferite faţă de cele ale Gabrielei Firea. Inclusiv în privinţa şcolilor acesta are o altă abordare faţă de fostul primar, el anunţând că de acum înainte "nu se mai închid școlile pe ploaie, ninsoare, viscol".

28 sept. 2020, 18:07
Nicuşor Dan anunţă că nu va închide şcolile din cauza vremii. „Doar să fie vreo urgie”

Doar să fie vreo urgie. Dar așa, mereu am considerat o exagerare. Nu se pune problema să închidem școlile la 30 de centimetri de zăpadă„, a spus Nicuşor Dan, la B1 TV.

Citeşte şi Nicuşor Dan a anunţat primele măsuri pe care le va lua ca Primar General. Concediază, face audit şi deschide la propriu uşa Primăriei

Câştigătorul alegerilor din Bucureşti a fvorbit şi de situaţia marilor şantiere din Bucureşti. „Podul Ciurel a costat mai mult decât trebuia, dar e o lucrare de infrastructură care ar putea fi utilă. Pasajul Doamna Ghica este început fără actele necesare, nu are PUZ, nu are studiu despre stabilitatea clădirilor din jur. Este o construcție ilegală pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat că este ilegală, dar fiind campanie electorală…„, a comentat Nicuşor Dan.

„Aş paria că persoane din fosta administraţie vor ajunge în închisoare”

De asemenea, el a vorbit şi despre problema termoficării în Bucureşti. „Pe problema termoficării sunt două probleme: să înlocuim inelul principal, dar ne apucăm în primăvară, avem banii europeni, iar a doua, când apar avariile, să intervenim, ceea ce vom face (…) Sorin Oprescu a luat un RADET care funcționa cât de cât, l-a adus la datorii de 200 de milioane de lei, problemele s-au acutizat. A venit Gabriela Firea, a luat RADET, avea bani europeni, nu a făcut nimic, problemele s-au acutizat, e simplu„, a mai spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă apreciază că ar putea exista persoane din rândul administraţiei precedente care să ajungă la închisoare, Nicuşor Dan a răspuns: „Aş paria pe asta„.

În orice caz, foarte repede o să aflaţi situaţia financiară a primăriei. Primăria Generală, care trebuie să dea o subvenţie şi pe care nu a dat-o şi lipsesc 800 de milioane de lei – toată această situaţie financiară a primăriei şi a instituţiilor din subordine o să o aveţi într-o săptămână, pentru că şi eu vreau să o am într-o săptămână, ca să nu intrăm în incapacitate de plată„, a spus el.