Nicuşor Dan anunţă capcane pentru ţânţari şi vorbeşte despre apariţia virusul West Nile

Primarul Nicuşor Dan a vorbit și despre infectarea virusului West Nile pe teritoriul României, anunţând măsuri de salubrizare.

23 iul. 2021, 10:54
Nicuşor Dan anunţă capcane pentru ţânţari şi vorbeşte despre apariţia virusul West Nile
Bucureştiul riscă să rămână fără apă caldă şi căldură.

Nicuşor Dan anunţă că a început vânătoarea ţânţarilor. Primarul Capitalei declarat că a început mai târziu campania de dezinsecţie anul acesta, din cauza lipsei banilor, dar că aceasta va fi mai intensă, urmând să fie realizate 14 tratamente, dublu faţă de anii trecuţi, iar acum autorităţile sunt la a cincea campanie. El a menţionat că în zonele unde au fost identificaţi ţânţari care pot transmite virusul West Nile, campania este intensificată.

„Din lipsa banilor, din lipsa bugetului şi deci a banilor. Suntem deja, tocmai pentru că a fost o întârziere la început, ritmul de tratamente este mai mare. În anii precedenţi erau şapte tratamente pentru ţânţari, anul acesta vom face 14 şi suntem la al cincilea. Atât Institutul Cantacuzino, cât şi noi avem acele capcane pentru ţânţari care pot spune care sunt speciile de ţânţari care circulă, trăiesc în anumite zone ale Bucureştiului şi faţă şi de sesizările şi de la Institut, şi de la operatorii noştri, de West Nile în zona Eroilor, una, şi cea de-a doua în zona Crângaşi, am intensificat acolo. (…) Există ţânţarul, dar nu există persoane îmbolnăvite în momentul ăsta, ca să fim precişi”, a afirmat Nicuşor Dan.
Ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi. Primăria Capitalei anunţă intensificarea tratamentelor.

Bucureştiul riscă să rămână fără apă caldă şi căldură. Scandal uriaş, pe bani mulţi, între ELCEN şi RADET. Reacţia lui Nicuşor Dan
”Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a ţânţarilor în zonele în care s-a semnalat prezenţa virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenţei, zona cuprinsă între Eroilor şi Universitate, parcurile Cişmigiu şi Izvor, cartierul Crângaşi. PMB ţine legătura zilnic cu Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), iar  până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populaţie”, a transmis, joi seară, Primăria Capitalei.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a ţânţarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) şi acţionează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cişmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Naţional, Parcul Alexandru Ioan Cuza etc.

Alertă în Capitală. Au fost depistaţi țânţari purtători ai virusului West Nile. PMB anunță intensificarea tratamentelor de dezinsecție