Şase linii de autobuz vor circula non-stop pentru Maratonul de vaccinare în Bucureşti. Nicuşor Dan anunţă noi măsuri pentru impulsionarea imunizării anti-COVID

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că, în colaborare cu STB, a decis extinderea şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă, în contextul în care, vineri de la ora 16.00 începe maratonul vaccinării în Bucureşti.

06 mai 2021, 16:37
Şase linii de autobuz vor circula non-stop pentru Maratonul de vaccinare în Bucureşti. Nicuşor Dan anunţă noi măsuri pentru impulsionarea imunizării anti-COVID

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a anunţat, cu 24 de ore înainte de începerea maratonului vaccinării din Bucureşti, că a făcut demersurile necesare pentru a asigura bucureştenilor transportul dinspre şi înspre domiciliu, prelungind programul mai multor linii de transport în comun pentru toată noaptea.

„Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16, începe maratonul vaccinării în Bucureşti.Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 şi până luni la ora 8.

Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Nicușor Dan: „Trebuie să reparăm un buget construit ani de zile în mod voit eronat”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut miercuri seara o întâlnire cu liderii din București ai coaliției de guvernare pentru a discuta despre deblocarea bugetului din Capitală.

„Am avut în această seară un dialog online cu reprezentanții USR PLUS, PNL și PMP din București, pentru a avansa pe tema realizării bugetului Capitalei. Alături de mine, la întâlnire au participat Vlad Voiculescu, Horia Tomescu și Cosmin Smighelschi (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Răzvan Socolovici și Diana Mardarovici (PNL), Andrei Ionescu și Sebastian Moise (PMP).

A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureștenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizației, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toții de o soluție.

Discuțiile vor continua mâine seară și sper să ajungem cât mai curând la un acord, ținând cont atât de prioritățile comune, cât și de constrângerile momentului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook după întâlnire.

Citeşte şi: INSP: 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 3 cu tulpina brazilianăcă (B.1.1.7) şi 3 cu varianta braziliană (P.1).