Nicușor Dan anunță o nouă linie de metrou în București. Va pleca de la Gara de Nord până la Gara Progresul

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost lansat în dezbatere publică Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Linia M4 de Metrou Tronson Gara De Nord - Gara Progresul.

02 feb. 2023, 13:14
Nicușor Dan anunță o nouă linie de metrou în București. Va pleca de la Gara de Nord până la Gara Progresul

O nouă linie de metrou va fi construită în București. Noua magistrală va lega Gara de Nord și sudul Capitalei, ultima stație fiind Gara Progresul.

”Am lansat în dezbatere publică Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal Linia M4 de Metrou Tronson Gara De Nord – Gara Progresul”, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Magistrala va avea următoarele stații: Gara de Nord, Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului, Gara Progresul.

Proiectul este coordonat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Documentația poate fi consultată accesând următorul link: https://www3.pmb.ro/insti…/cgmb/dezb_publica/proiecte/1617

 

Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Eroilor – Iancului ar putea fi scoasă la licitație pentru execuție anul viitor

Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură la secțiunea Eroilor – Piața Iancului din Magistrala 5 este preconizată pentru anul 2024, a spus pentru ECONOMICA.NET Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex. Noul tronson din M5 va avea 5,4 kilometri și șase stații.

„Lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură este preconizată pentru anul 2024. Sursa de finanțare este Programul Operațional de Transport (POT 2021 – 2027)”, a precizat directorul general al Metrorex.

Secțiunea 2 Eroilor – Piața Iancului va avea 5,4 kilometri de cale dublă și șase stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Contractul de consultanță și proiectare pentru secțiunea Eroilor – Iancului din Magistrala 5 de metrou a fost semnat pe 29 octombrie 2021 cu asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding S.R.L. & Metrans Engineering S.R.L pentru aproape 40 de milioane de lei.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.