Nicuşor Dan are centrală, dar anunţă senin: „Furnizarea agentului termic este sub parametri, dar intervenţia se va face sigur după zilele geroase”

Primarul general al Capitalei anunţă că, în 11 puncte termice din 1.000, furnizarea este sub parametri: "Apa este călduţă în loc să fie caldă. Asta înseamnă 100-110 scări de bloc. Intervenţia – după ce trec zilele geroase"

22 ian. 2024, 22:11
Nicuşor Dan are centrală, dar anunţă senin: „Furnizarea agentului termic este sub parametri, dar intervenţia se va face sigur după zilele geroase”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, luni seară, că, în 11 puncte termice din 1.000, furnizarea agentului termic este sub parametri. ”Apa este călduţă în loc să fie caldă. Asta înseamnă 100-110 scări de bloc”, a transmis primarul general, precizând că nici nu se va interveni în aceste zile geroase.

”Noi avem 1.000 de puncte termice care deservesc cam 9.500 scări de bloc. În acest moment, sunt 11 puncte termice din 1.000 în care furnizarea este sub parametri, adică apa este călduţă în loc să fie caldă. Asta înseamnă 100-110 scări de bloc”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei a afirmat că ”apa de pe calorifer nu este fierbinte, cum este când este frig afară, ci este călduţă”.

Nicuşor Dan: „Nu se pune problema prelungirii protestului în Capitală. Marţi îi dăm telefon organizatorului”

Nicuşor Dan a explicat că se întâmplă din cauza unei avarii, dar entru remedierea căreia nu se va interveni pe durata gerului.

”Nu vom putea interveni în exact zilele astea geroase (…) pentru că o intervenţie înseamnă să opreşti cu totul căldura pentru blocurile alea. Aşteptăm încă două-3 zile până când se încălzeşte ca să intervenim, să reparăm avaria şi în această perioadă o să fie furnizare sub parametri”, a mai anunţat Nicuşor Dan.

Anunţul lui Nicuşor Dan, în cel mai dur episod de iarnă din acest an

Furtuna Isha lovește România! Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat unde va ninge puternic în următoarele zile. Ciclonul care a provocat coduri roşii şi portocalii în nordul şi vestul Europei, ajunge în România.

România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an. Azi noapte, temperaturile au coborât până la minus 18 grade în zonele montane.

De altfel, țara noastră este lovită de furtuna Isha, care a făcut prăpăd în nordul și vestul Europei. Meteorologii spun că, până miercuri, cel puțin, temperaturile vor rămâne negative, iar apoi vremea se încălzește, dar nu vom scăpa de precipitații.

Dacă în București temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade. Poleiul a fost principalul pericol pentru șoferi.

Iar vremea geroasă va continua și în zilele următoare, anunță meteorologii. ”Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Nicușor Dan: „Scările rulante de la Universitate vor fi înlocuite cu unele noi în 2024”
Țara noastră va fi lovită de furtuna ISHA. În nordul şi vestul Europei, fenomenul meteo a provocat deja mai multe coduri roșii de vreme rea.

”Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt. Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a mai spus directorul ANM.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei până la mijlocul lunii februarie, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administrația Națională de Meteorologie.