Nicuşor Dan recunoaşte că, în Bucureşti, problema câinilor abandonaţi este una îngrijorătoare: „Ar fi suficient ca unul din 1.000 de bucuresteni să adopte un câine ca noi să golim adăposturile”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, recunoaşte că problema câinilor abandonaţi este una acută în Bucureşti. Edilul face apel la proprietari să nu îi mai lase pe străzi şi să accepte sterilizarea şi microciparea pe care Primăria le oferă gratuit.

30 ian. 2023, 16:18
Nicuşor Dan recunoaşte că, în Bucureşti, problema câinilor abandonaţi este una îngrijorătoare: „Ar fi suficient ca unul din 1.000 de bucuresteni să adopte un câine ca noi să golim adăposturile”

Nicuşor Dan câini abandonaţi. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat luni că, în ultima perioadă, numărul câinilor abandonaţi de proprietari a crescut îngrijorător. Într-o conferinţă de presă, edilul general a apreciat că acest val de abandonuri ar putea fi determinat de teama proprietarilor că vor fi amendaţi pentru faptul că nu şi-au microcipat şi sterilizat câinii. Edilul a dat, însă, asigurări că proprietarii de câini nu vor fi amendaţi până ce nu le va fi oferită ocazia de a microcipa şi steriliza în mod gratuit câinii respectivi. Astfel, vor fi sancţionaţi doar pe cei care se opun microcipării şi sterilizării.

Problema câinilor abandonaţi în Bucureşti, una îngrijorătoare

Nicuşor Dan a menţionat că în proiectul de buget al Capitalei, care va fi supus vineri votului în CGMB, va fi propusă o sumă „consistentă” pentru microcipări şi sterilizări gratuite, dar şi pentru extinderea capacităţilor din adăposturile de câini.

Primarul general a dat asigurări că Poliţia Locală va spori controalele în zonele unde sunt observate haite de câini.

Trebuie să controlăm şi să nu mai tolerăm acele curţi, şantiere, firme care au câini şi îi lasă să iasă în spaţiul public. Aici trebuie coordonare între poliţiile locale şi autorităţile locale. Tragedia de sâmbăta trecută s-a produs pe un teren privat care aparţine unei societăţi comerciale. Acest teren nu era nici îngrădit, nici salubrizat. Există o obligaţie legală a proprietarilor de terenuri de a le îngrădi şi salubriza„, a declarat Nicuşor Dan.

Citeste si PSD îi cere demisia lui Nicuşor Dan: Ai promis că salvezi Bucureştiul! Dar ai livrat doar nesimţire şi indolenţă!

Nicuşor Dan, apel către bucureşteni ca să adopte câinii abandonaţi

Primarul general a spus că, deocamdată, nu se va pronunţa asupra vinovaţilor pentru moartea femeii, dat fiind că este o anchetă în curs.

Nu o să intru într-un joc de declaraţii politice. Chestiunea vinovăţiei este în curs de a fi stabilită. Este în curs o anchetă a parchetului şi a poliţiei„, a spus Nicuşor Dan.

Primarul a precizat că, în Bucureşti, există adăposturi de câini doar în sectoarele 1 şi 5, iar acestea sunt deja pline. Nicuşor Dan a făcut apel la bucureşteni să adopte câinii din adăposturi.

Sunt mii de familii din Europa Occidentală care adoptă câini din adăposturile de la noi. Ar fi suficient ca din 1.000 de bucuresteni unul să adopte un câine ca noi să golim adăposturile din Bucureşti„, a spus Nicuşor Dan.

Citeste si Nicușor Dan bagă spaima în călătorii STB: ce amenzi primesc bucureștenii care circulă fără bilet