Nicuşor Dan: Candidatura USR nu este pusă în pericol

Liderul USR, Nicuşor Dan, precizează pe pagina de Facebook că formaţiunea pe care o conduce va candida fără probleme la alegerile parlamentare din decembrie.

25 oct. 2016, 08:25
Nicuşor Dan: Candidatura USR nu este pusă în pericol

„Candidatura USR nu este pusă în pericol nici de procesul de fuziune dintre USR și USB, nici de respingerea siglei de către BEC. USR, înregistrat ca partid politic la poziția nr. 125 din Registrul Partidelor Politice (http://tmb.ro/index.php/partide-politice), poate participa în alegeri chiar dacă fuziunea cu USB nu a fost realizată.

USR a depus semnăturile necesare, iar acestea au fost validate de catre Biroul Electoral Central, la fel și lista de candidați pentru circumscripția Diaspora. Este adevărat că PSD a contestat de trei ori listele USR pentru Diaspora, dar contestațiile au fost respinse defintiv și irevocabil”, punctează Nicuşor Dan pe Facebook în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la riscul ca USR să nu participe la alegeri.

„În privința siglei, BEC a respins sigla USR pentru că ar fi asemănătoare cu cea a USB. USR a depus o nouă cerere la BEC, care va fi analizată marți, și o contestație în instanță la decizia BEC ce va fi judecată miercuri. Indiferent de decizii, USR poate depune joi listele de candidați în toate județele, urmând să comunice sigla către BEC până în data de 5 noiembrie, termenul legal”, mai spune Nicuşor Dan.