Nicuşor Dan cere ajutorul judecătorilor în cazul suspendării PUZ-urilor din Bucureşti

Nicuşor Dan le cere părerea judecătorilor în cazul suspendării PUZ-urilor din Bucureşti, deși instanța ar putea judeca eventualele litigii pe această speță.

17 mart. 2021, 09:37
Nicuşor Dan cere ajutorul judecătorilor în cazul suspendării PUZ-urilor din Bucureşti
Nicuşor Dan cere ajutorul judecătorilor în cazul suspendării PUZ-urilor din Bucureşti

Nicuşor Dan a făcut o solicitare către președintele Curții de Apel, Luminița Criștiu-Ninu, și Președintelui Secției a VIII-a de Contencios Administrativ, Georgian Davidoiu, să indice soluția cea mai bună în cazul eventualelor contestaţii depuse împotriva Primăriei privind suspendarea PUZ-urilor din Bucureşti, informează Q-Magazine.

Nicuşor Dan cere ajutorul judecătorilor în cazul suspendării PUZ-urilor din Bucureşti

Citeşte şi Nicuşor Dan taie banii pentru Catedrala Neamului, festivaluri, statui, autovehicule şi stimulente: „Vrem să stopăm risipa. Am găsit datorii curente de 3 miliarde de lei”

Iată cererea înaintată de Nicușor Dan:

„În data de 26.02.2021,Consiliul General al Municipiului București a adoptat cinci hotărâri prin care a dispus suspendarea pentru 12 luni a celor cinci PUZ-uri de sector. Cele cinci hotărâri adoptate în 26.02.2021, cu conținut identic, conțin reglementări privitoare la aplicarea în timp a noii norme. Întrucât ne-au fost comunicate deja interpretări diferite ale acestor reglementări, pentru a preîntâmpina o aplicare neunitară a hotărârilor Consiliului General de către primăriile de sector care urmează să le aplice, pentru a evita litigii în instanță generate de aceste interpretări, vă rog respectuos să ne transmiteţi opinia instituției pe care o conduceți cu privire la întrebările de mai jos.

1. Pentru cererile de emitere de certificate de urbanism, depuse anterior suspendării PUZ-urilor de sector și nesoluționate înainte de intrarea în vigoare a acestui eveniment normativ, textul hotărârilor are următoarea formulare: Art. 2 (2) Cererile pentru emiterea certificatelor de urbanism pentru autorizare depuse anterior momentului intrării în vigoare a prezentei hotărâri și nesoluționate se vor soluționa conform legislației specifice în vigoare. Vă solicit respectuos să ne transmiteți opinia instituției asupra urmātoarei întrebări:

Pentru cererile de certificat de urbanism depuse înainte de intrarea în vigoare a hotărârii de suspendare a PUZ-urilor de sector și nesoluționate până la momentul intrării în vigoare a acesteia, care este reglementarea urbanistică pe baza căreia va fi întocmit respectivul certificat de urbanism: reglementarea urbanistică din PUZ-ul de sector suspendat sau cea din ultima documentație de urbanism în vigoare înainte de adoptarea PUZ-ului de sector suspendat?

2.Pentru procedurile de emitere ale autorizațiilor de construire/desființare aflate în curs la data suspendării PUZ-urilor de sector, textul hotărârilor are următoarea formulare: Art. 2 (1) Prevederile art. 1 alin. (1) nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării prezentei hotărâri şi autorizațiilor de construire/desființare aflate în curs de emitere și pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. [specifică PUZ de sector].

Citeşte şi Nicuşor Dan deja se gândeşte la al doilea mandat şi anunţă dacă va candida la prezidenţiale în 2024: „Preocuparea mea este strict administrativă”

Vă solicit respectuos să ne transmiteți opinia instituției asupra următoarele întrebări:

Excepția prevăzută de art. 2 alin. (1) se aplică autorizațiilor de construire/ desființare pentru care s-a formulat cerere de emitere a autorizatiei înainte de intrarea în vigoare a hotărârii de suspendare a PUZ-urilor de sector şi nesoluționate până la momentul intrării în vigoare a acesteia sau persoanele care sunt titularele unui certificat de urbanism emis înainte de intrarea în vigoare a hotărârii de suspendare a PUZ-urilor de sector pot solicita autorizarea în baza acestora?

3.Această întrebare nu privește interpretarea hotărârilor Consiliului General de suspendare a celor cinci PUZ-uri de sector, dar este importantă și a apărut recurent în dezbaterea publică care a premers adoptării hotărârilor de suspendare a PUZ-urilor de sector.

Vă solicit respectuos să ne transmiteți opinia instituției asupra urmātoarei întrebări:

Poate Consiliul General al Municipiului București să suspende pe o perioadă determinată un PUZ (act administrativ cu caracter normativ) pe care l-a emis și să dispună ca, pe perioada suspendării, autorizațiile de construire/desființare (acte administrative cu caracter individual) emise să respecte documentația de urbanism anterioară, chiar dacă beneficiarii au obținut deja un certificat de urbanism în baza PUZ suspendat?

Atașăm prezentei cele cinci hotărâri de adoptare a PUZ-urilor de sector şi cele cinci hotărâri de suspendare

Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea considerație,

Primarul General al Municipiului București

Nicuşor Dan”.


loading...
Partenerii noștri