Nicușor Dan despre condiţiile pentru organizarea târgurilor de Crăciun în acest an în București

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat că în Bucureşti vor fi organizate, anul acesta, târguri de Crăciun, în funcţie de situaţia epidemiologică.

31 oct. 2021, 14:56
Nicușor Dan despre condiţiile pentru organizarea târgurilor de Crăciun în acest an în București

Nicușor Dan despre condiţiile pentru organizarea târgurilor de Crăciun în acest an în București. În funcţie de situaţia epidemiologică, primarul general al Capitalei dă asigurări că evenimentele nu vor consuma, ci vor aduce fonduri la bugetul administraţiei locale.

Nicușor Dan despre condiţiile pentru organizarea târgurilor de Crăciun în acest an în București

„Vom avea. Depinde, bineînţeles, de condiţiile de siguranţă sanitară. Vom avea nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem astfel încât să organizeze ei singuri – şi există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General. Pe de altă parte, pe târgul pe care noi vrem să îl organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a declarat primarul general, duminică, la Prima TV.

Nicuşor Dan mai vrea un mandat la Primăria Capitalei: „În administraţie lucrurile se petrec mai lent decât în viaţa reală, azi se vede ce ai făcut acum doi ani”

Nicuşor Dan a anunţat încă din luna august că în acest an luminiţele de Crăciun vor fi „foarte puţine”, dar că e posibil să fie deschise târguri private, dacă regulile sanitare vor permite acest lucru: „Foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea. În schimb vrem – bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie – am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun în care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor. Dacă regulile sanitare ne vor permite”.

Nicușor Dan dă vina pe ELCEN pentru problemele bucureștenilor cu căldura: „Nu erau pregătiți. Vor funcționa la capacitate maximă de la 1 noiembrie”

Anul trecut, în Bucureşti nu au fost târguri de Crăciun din cauza pandemiei de Covid-19.