Nicuşor Dan, despre scandalul cu Aurelian Bădulescu: „Au fost două motive pentru care a fost acolo”

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, susţine că sunt două motive pentru care Aurelian Băsulescu s-a prezentat la conferinţa de presă susţinută de el. Unul dintre acestea ar fi că viceprimarul a vrut să bruieze bilanţul adevărat despre mandatul Gabrielei Firea. 

08 iun. 2020, 07:53
Nicuşor Dan, despre scandalul cu Aurelian Bădulescu: „Au fost două motive pentru care a fost acolo”

„M-am dus acolo cu 10 minute înainte, l-am văzut pe Bădulescu şi m-a întâmpinat. Mi-a spus că a venit să facem o conferinţă de presă împreună. I-am spus că e o regulă, conferința a fost convocată de mine, nu o facem „împreună” te rog frumos să stai cu presa. A insistat, l-am impins, a venit înapoi. Nici PSD-ul, nici Gabriela Firea nu a dezavuat acest comportament, asta mi se pare important,. El este viceprimarul Capitalei garantat de PSD. Nici Firea, nici PSD nu au spus nu suntem de acord cu acest mesaj. Asta este foarte grav pentru că e vorba de democraţie şi de libertatea de exprimare.

Sunt obișnuit cu acest comportament, în special Șerban Nicolae vorbea peste mine în Parlament nu am avut personal nicio problemă, nu m-am simțit amenințat, dar pentru oameni să vadă scenele astea n-a fost nimic plăcut.

Au fost două motive pentru care a fost acolo: să bruieze acest mesaj al bilanțului și să nu răzbată bilanțul adevărat despre mandatul Gabrielei Firea. Al doilea motiv a fost să mă pună pe mine mediatic la egalitate cu acest personaj, iar Gabriela Firea să fie deasupra.

Foartă multă lume a recționat și a spus că așa ceva nu se face, deci ei au pierdut”, a spus Nicuşor Dan la libertatea. 

Reamintim că Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS pentru Primăria Capitalei, a organizat vineri o conferinţă de presă în Prelungirea Ghencea la care şi-a făcut apariţia şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Cei doi politicieni s-au contrat înainte de începerea conferinţei, dar şi pe durata acesteia. Nicuşor Dan abia şi-a prezentat discursul, întrucât Aurelian Bădulescu a vorbit peste el. Dan a făcut bilanţul mandatului Gabrielei Firea, fiind acuzat de Bădulescu că minte.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, susţine că va depune plângere penală în urma incidentelor care au avut loc la conferinţa de presă organizată vineri de Nicuşor Dan. Bădulescu susţine că a fost bruscat de către Nicuşor Dan, dar şi că a fost ameninţat că i se „taie beregata” de către bodyguardul candidatului susţinut de PNL.

Citeşte şi Bădulescu: „De ce i se spune Plicuşor Dan?”. Nicuşor Dan: „Întrebare retorică: Omul ăsta chiar e viceprimarul Capitalei?”