Nicuşor Dan, după ce două spitale din Bucureşti au rămas fără căldură. „Vina uriașă aparține administrației PSD Firea. A lăsat rețeaua să se deterioreze”

Primarul general Nicuşor Dan susţine că Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi Spitalul Colentina au rămas fără căldură din cauza Gabrielei Firea căreia "fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze" reţeaua de termoficare. De asemenea, Nicuşor Dan îl acuză pe medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Spitalului "Matei Balş", că nu a luat măsuri pentru a ajuta pacienţii.

05 dec. 2020, 12:23
Nicuşor Dan, după ce două spitale din Bucureşti au rămas fără căldură. „Vina uriașă aparține administrației PSD Firea. A lăsat rețeaua să se deterioreze”

Nicuşor Dan a explicat printr-un mesaj publicat pe Facebook de ce spitalele Colentina şi „Matei Balş” au rămas fără căldură vineri.

„Despre problema de ieri din spitalele Matei Balș și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte.

Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”, a precizat Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan acuză PSD pentru problemele cu termoficarea din Capitală.

„Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat.

Vina uriașă aparține administrației PSD Firea care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Ideal ar fi să negociem pentru majoritatea parlamentară cu partide cu care am colaborat. Rafila şi Cercel, pregătiţi să preia frâiele pandemiei

Reacţia Gabrielei Firea

Gabriela Firea a lansat un atac dur la adresa premierul Ludovic Orban şi a primarului general Nicuşor Dan, după ce Institutul „Matei Balş” şi Spitalul Colentina au rămas vineri fără căldură şi apă caldă. Fostul primar al Capitalei i-a acuzat pe guvernanţi că au promis că vor rezolva problema termoficării din Capitală şi a susţinut că problemele sunt mai grave decât în mandatul său.

Citeşte şi: Gabriela Firea, după ce spitalele „Matei Balş” şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă. „Orban şi Nicuşor nada. Zero. Gheaţă la mal”