Nicușor Dan, după scandalul Azilelor Groazei: ”Statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există”

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, referitor la tratamentele inumane la care erau supuşi bătrâni şi persoane cu dizabilităţi în mai multe centre din Voluntari, că în ţara noastră, în multe domenii, ”instituțiile de control nu există”.

09 iul. 2023, 17:15
Nicușor Dan, după scandalul Azilelor Groazei: ”Statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există”

Nicușor Dan a adăugat că există multe domenii în care este mimat statul de drept, una fiind realitatea şi alta fiind cea din hârtii.

„Am fost toţi cutremuraţi de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toţi cei vinovaţi trebuie pedepsiţi. Mult mai important, cred eu, este ca noi toţi să conştientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituţiile nu există, instituţiile de control nu există.

În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea şi alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă. O banalizare a ilegalităţii. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părţi din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar şi la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a şi făcut”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook.

Citește și: Streinu Cercel și parlamentarii PNL, proiect de lege pentru ca absolvenții care nu iau examenul de rezidențiat se pot angaja în cabinetele școlare

Edilul general a adăugat că, în cazul în care „concluzia în mentalul colectiv va fi ca un cretin fură de la bătrâni şi din banii furaţi petrecea cu femei şi lăutari, nu facem decât să aşteptăm cu toţii tragedia următoare”.

„Sper însă ca această tragedie să declanşeze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalităţii”, a conchis Dan.

Citește și: Ce se întâmplă cu elevele care devin mame înainte să își termine studiile. Ligia Deca a făcut anunțul