Nicuşor Dan face anchetă la spitalele din Bucureşti. Ce a descoperit primarul Capitalei

După tragedia din Piatra Neamţ, unde 11 pacienţi bolnavi de coronavirus şi-au pierdut viaţa din cauza incendiului generat de condiţiile de funcţionare a unităţii medicale, autorităţile au început să se trezească.

16 nov. 2020, 15:04
Nicuşor Dan face anchetă la spitalele din Bucureşti. Ce a descoperit primarul Capitalei
Nicuşor Dan dă explicaţii despre problemele cu căldura din Bucureşti

Nicuşor Dan începe în forţă mandatul de primar al Capitalei. Edilul Bucureştiului a evaluat autorizaţiile de securitate la incendiu ale celor 19 spitale din subordinea Primăriei.

Nicuşor Dan, despre situaţia spitalelor din Capitală: Alocăm bani pentru reglementarea sitauţiei

„Am cerut de urgență și am primit situația autorizării de securitate la incendiu a celor 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În rezumat, 8 spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos), 9 spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian), iar 2 spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu).

Vom aloca bani pentru a reglementa situația.”, a spus Nicuşor Dan, pe contul personal de Facebook.

Hotărârea luată de Ludovic Orban, după tragedia din Piatra Neamţ!

De altfel, premierul Ludovic Orban a anunţat că împreună cu primarul din Bucureşti vor efectua controale în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

”Primul subiect a fost planul de verificări efectuate de Direcția de Sănătate Publică în toate secțiile ATI din spitale. Urmărim conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor de terapie intensivă. În urma acestor controale o să existe un plan de conformare, care va fi adus la cunoștința managerilor spitalelor. Orice reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară va fi inclusă în acest plan de conformare. Am discutat posibilitatea de a deconta toate aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă”, a anunțat Ludovic Orban, după o ședință de urgență la Ministerul Sănătății.

Totodată,  premierul României a mai anunțat că numărul paturilor din spitale destinate bolnavilor de Covid-19 va crește cu 200 în această săptămână.

„Planul pe săptămâna asta prevede o creștere a capacității de internare a bolnavilor de Covid cu cel puțin 200 de paturi”, a spus Orban.

Citeşte şi: Incendiu ATI Piatra Neamţ. Ludovic Orban, despre lucrările de la spitalul din Piatra Neamţ: „S-au efectuat lucrări, este clar că nu avut niciun fel de aviz din partea DSP, de aviz ISCIR”