Nicuşor Dan: Gabriela Firea şi-a detonat în faţă propriul fake news. Asta le-a întrecut pe toate

Nicuşor Dan prezintă documente care arată că Gabriela Firea a minţit când, într-o postare pe Facebook, l-a acuzat că l-a numit în funcţia de arhitect-şef al Capitalei pe Adrian Bold, pe 28 octombrie. Numirea în funcţie ar fi fost făcută, de fapt, chiar de fostul edil.

18 nov. 2020, 18:52
Nicuşor Dan: Gabriela Firea şi-a detonat în faţă propriul fake news. Asta le-a întrecut pe toate
Nicusor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a minţit într-o postare pe Facebook.

„Gabriela Firea şi-a detonat în faţă propriul fake news. Zicea ea într-o postare, pe care a şters-o între timp, că l-aş fi numit în funcţie pe arhitectul-şef Adrian Bold. E de râsul-plânsul fiecare postare a sa, dar asta le-a întrecut pe toate. Aveţi, mai jos, cine a semnat pentru reintegrarea lui Adrian Bold în funcţia de arhitect-şef, pe 28.10.2020, deci cu o zi înainte de a prelua eu mandatul – chiar doamna ex-primar”, a scris Nicuşor Dan miercuri pe Facebook.

Nicuşor Dan:  Câte acte a  mai semnat Gabriela Firea şi nu-şi mai aminteşte

Primarul Capitalei se mai întreabă câte acte similare a mai semnat prim-vicepreşedintele PSD, fost primar al Capitalei, şi nu îşi mai aminteşte de ele.

„Problema serioasă este câte acte de acest fel a mai semnat Gabriela Firea şi nu-şi mai aminteşte de ele. O şi mai mare problemă este că Firea nu a întocmit corect actele de demitere, iar instanţa a anulat decizia primarului. Din acest motiv Primăria este azi obligată la plata unei sume consistente”, a mai spus Dan.

Nicuşor Dan a ataşat şi dispoziţia din data de 28 octombrie, semnată de Gabriela Firea, conform căreia se ia act de anularea dispoziţiei primarului general nr. 1473/2017, privind încetarea raportului de serviciu în cazul lui Adrian Bold, în aplicarea prevederilor Sentinţei Civile a Tribunalului Bucureşti.

Citeşte şi Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan: ”A ieșit să spună ce am afirmat eu cu documente”

„Începând cu data de 11.11.2019, domnul Bold Adrian se reintegrează în funcţia de arhitect şef (director general), grad II, clasa 81 salarizare, gradaţia 5 în cadrul Direcţiei Generale Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, cu următoarele drepturi salariale: salariul de bază de 16.927 lei, un spor pentru condiţii vătămătoare în cuantum de 2.319 lei şi indemnizaţie de hrană în cuantum de 347”, prevede documentul.

Edmond Niculuşcă, numit consilier personal al primarului general al Capitalei

Pe de altă parte, directorul Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, Edmond Niculuşcă, anunţă că a fost numit consilier personal al primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe probleme legate de consolidări.

„Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureştiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN şi a zeci de colaboratori, experţi şi profesionişti. Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineaţă, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilităţii seismice şi, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca şi de soluţiile noastre pentru acest oraş. Mă voi dedica Bucureştiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea şi responsabilitatea”, a scris Niculuşcă, pe Facebook

Primarul general, Gabriela Firea, a decis, în octombrie 2017, eliberarea din funcţia de arhitect-şef al Capitalei a lui Adrian Bold, la propunerea comisiei de disciplină, întrunită la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti.

„În urma deliberării, comisia de disciplină a constatat că funcţionarul public se face vinovat potrivit art.77, alin.2 lit. i de ‘refuzul de a îndeplini atribuţiile de serviciu’ şi litera j de ‘încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri’ din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici cu modificările şi completările ulterioare şi propune sancţionarea domnului Adrian Bold cu destituirea din funcţia publică, în conformitate cu art.77, alin (3) lit. e din Legea nr 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare”, se arăta în raportului Comisiei, conform unui comunicat PMB.