Nicuşor Dan, în negocieri cu BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen pentru proiectul de reabilitare al sistemului de termoficare din Bucureşti!

Primăria Capitalei este în negocieri cu Banca Comercială Română (BCR), BRD, UniCredit și Raiffeisen Bank pentru un împrumut de peste 135 milioane lei, pentru asigurarea lichidităților necesare proiectelor "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București (șapte obiective însumând 31,621 km)", "Pasaj Doamna Ghica" și "Penetrație Prelungirea Ghencea - Domnești", precum și pentru acoperirea ratelor scadente la împrumuturi contractate de la BRD - Groupe Societe Generale și Ministerul Finanțelor Publice

26 iul. 2021, 11:10
Nicuşor Dan, în negocieri cu BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen pentru proiectul de reabilitare al sistemului de termoficare din Bucureşti!

Nicuşor Dan, în negocieri cu BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen. Potrivit profit.ro, pentru primul lot, împrumutul va fi contractat pe 10 ani, cu o perioadă de grație de 12 luni. Al doilea lot va fi semnat pe 5 ani, fără perioadă de grație.

Nicuşor Dan, în negocieri cu BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen pentru proiectul de reabilitare al sistemului de termoficare din Bucureşti!

„În data de 23.07.2021 au fost depuse 7 oferte de finantare, dintre care 4 oferte pentru lotul 1, din partea BRD, BCR, UniCredit si Raiffeisen, iar pentru lotul 2 au fost depuse 3 oferte, din partea BCR, UniCredit si Raiffeisen”, a transmis Primăria Capitalei pentru Profit.ro.

Problema apei calde şi a căldurii în Bucureşti are nevoie urgentă de o decizie administrativă, menită să pună pe roate sistemul de termoficare al Capitalei. Asta mai cu seamă că de la o lună la alta, problemele se acumulează, iar Termoenergetica se află în pragul insolvenţei.

Restructurarea sistemului de termoficare a Capitalei, prin preluarea de către Muncipalitate a activelor ELCEN în cadrul Termoenergetica, a intrat în linie dreaptă. Odată cu evaluarea activelor ELCEN, Primăria şi Consiliul General al Bucureştiului au undă verde pentru a rezolva cât mai rapid posibil dezvoltarea SACET, sistemul centralizat de producţie şi furnizare de apă caldă şi căldură pentru bucureşteni, afirmă experţii de la Frames.

Problema apei calde şi a căldurii în Bucureşti are nevoie urgentă de o decizie administrativă, menită să pună pe roate sistemul de termoficare al Capitalei. Asta mai cu seamă, că de la o lună la alta, problemele se acumulează, iar Termoenergetica se află în pragul insolvenţei.”, scriu analiştii Frames.

Compania municipală are de plătit către ELCEN 426.131.313,01 lei (sumă facturată şi scadentă la data de 16.05.2021), reprezentând contravaloare energiei termice livrată de Electrocentrale Bucureşti S.A. în perioada ianuarie-aprilie 2021.

„Pentru recuperarea creanţelor restante, ELCEN a formulat împotriva Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. somaţii de plată, precum şi cereri de emitere ordonanţe de plată. La data prezentei sunt îndeplinite condiţiile de promovare a unei cereri de insolvenţă impotriva acestui debitor, având în vedere că, pentru creanţa restantă aferenta lunii ianuarie 2021, în valoare de 17.019.761, 15 lei la 16.05.2021, termenul de scadenţă este deja depăşit cu 78 de zile de întârziere’’, arată datele Sierra Quadrant, citate de compania de consultanţă.

Citeşte şi: Nicuşor Dan începe reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti. Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro