Nicuşor Dan intervine în scandalul privind drumul de acces prin pădurea Băneasa în cartierul Greenfield: ”Locuitorii sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri”

Scandal după punerea barierei la unul dintre drumurile de ieșire din complexul rezidențial Greenfield. Este vorba despre un drum forestier, prin pădurea Băneasa. Luni dimineață, s-au format coloane de mașini pentru că oamenii au acum doar o singură rută de acces. ”Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri. (...) Nu sunt de acord și nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

09 ian. 2023, 16:10
Nicuşor Dan intervine în scandalul privind drumul de acces prin pădurea Băneasa în cartierul Greenfield: ”Locuitorii sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa, dar că va susţine proiectele care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură pentru locuitorii din cartierul Greenfield.

”Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri, cu concursul unei autorități locale incompetente. E una din sutele de dezvoltări pe același calapod, ale căror consecințe le simt bucureștenii blocați în trafic.

Nu sunt de acord și nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte și alta a drumului de către proprietari care vor să construiască).

Nu există nicio documentație de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna. Însă în măsura în care este legal, sunt de acord cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură.

În schimb, am toată susținerea pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieșire în șoseaua de centură.
Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieșiri din cartier în șoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obțină avizele de la alte instituții și să revină la PMB pentru avizul arhitectului-șef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentația completă în decembrie 2022”, a transmis primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Reacția primarului Nicușor Dan vine după ce duminică, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a susţinut că Administraţia Municipiului Bucureşti „a dat dovadă de nepăsare şi lipsă de respect pentru miile de oameni” din cartierul Greenfield în cazul blocării accesului locuitorilor din zonă pe porţiunea de drum din strada Vadul Moldovei.

„În cazul concret al porţiunii de drum din strada Vadul Moldovei prin care se blochează strict accesul spre cartierul Greenfield, adminstraţia oraşului a dat dovadă de nepăsare şi lipsă de respect pentru miile de oameni din cartierul Greenfield. Tergiversarea punerii în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti definitive aduce prejudicii grave şi disconfort pentru familiile care locuiesc aici. Un cartier imens cu locuitori stresaţi zilnic de ambuteiaje create artificial nu poate deveni o comunitate sustenabilă. Am susţinut permanent soluţii viabile, multe finanţate chiar de noi dar, în acest caz, pasivitatea, birocraţia şi blocajul instituit afectează calitatea vieţii celor care au avut încredere în noi. Doresc, din nou, să fac un apel către autorităţile implicate să vină alături de cetăţenii din comunitatea noastră, de noi şi să arate grijă faţă de oameni, aşa cum au promis şi aşa cum este firesc în orice societate”, a declarat Constantin Sebeşanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Mulți locuitori au cartierului nu au știu de decizia de a închide drumul forestier, astfel că luni dimineață s-au trezit blocați în trafic în încercarea de a ieși din cartier. Unii dintre ei au intarziat la locul de muncă.