Nicuşor Dan îşi doreşte încă un mandat la Primăria Capitalei: „Dreapta are obligaţia faţă de bucureşteni de a nu lăsa primăria pe mâna PSD”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că ar mai vrea o candidatură la conducerea PMB, în anul 2024, însă a adăugat că mai este un an şi jumătate până atunci, timp în care vrea să administreze Bucureştiului pentru a rezolva problemele mari ale oraşului.

16 nov. 2022, 20:43
Nicuşor Dan îşi doreşte încă un mandat la Primăria Capitalei: „Dreapta are obligaţia faţă de bucureşteni de a nu lăsa primăria pe mâna PSD”

Nicuşor Dan spune că are sprijinul formal al PNL şi nu contează ce spun unii liberali în nume propriu, în acelaşi timp mulţumindu-le bucureştenilor pentru încrederea acordată, în contextul în care, spune edilul, se bucură în acest moment de susţinerea a 20% dintre locuitorii capitalei.

„Lucrurile durează în administraţia publică, adică investiţiile pe care le-am făcut anul acesta, le vom face anul viitor în termoficare se vor vedea. Când în sfârşit o să scăpăm de problema asta cu căldura în calorifere o să fie din cauză că nu am mai dus banii pe prostii şi i-am dus către termie”, a spus Nicuşor Dan, la Digi 24.

În opinia sa, liderii de dreapta au obligaţia de a nu lăsa Bucureştiul pe mâna PSD.

„În 2020 am candidat într-un fel de alianţă care a avut un mesaj foarte simplu: administraţia PSD a fost un dezastru la Bucureşti, trebuie să îndreptăm lucrurile. Eu cred că conjunctura din 2024 va fi asemănătoare şi cred că liderii de dreapta au această obligaţie faţă de bucureşteni de a nu lăsa Capitala pe mâna PSD-ului”, a afirmat edilul general.

El a spus că oficial PNL sprijină activitatea sa la nivelul Consiliului General. „Este ceea ce contează. ce declară oameni cu diverse poziţii în partid este o chestiune care îi priveşte”, a punctat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Social-democraţii şi liberalii, din nou în impas pe tema creşterii pensiilor. Ciolacu: „Nu vom accepta 15% la toată lumea”/PNL: „Avem două variante, ambele cu 15%”

Nicuşor Dan şi-a exprimat convingerea că PNL va lua cea mai bună decizie pentru această formaţiune referitor la candidatul la postul de primar general din 2024.

„Până atunci mai este un an şi jumătate de administraţie şi două-trei luni de politică. Eu îmi doresc, dar haideţi să facem administraţie un an şi jumătate, ca să rezolvăm problemele mari. Pentru 2024 o să vedem fiecare dintre noi mai multe rânduri de sondaje şi sunt convins că în vara lui 2024 o să avem discuţii foarte interesante pe subiectul ăsta”, a spus Nicuşor Dan.

El a estimat că aproximativ 20% dintre bucureşteni intenţionează să-l voteze. „Le mulţumesc celor care au încredere în mine, care sunt de ordinul, ca intenţie de vot, de ordinul 20%, pentru că m-am apucat de acele lucruri fundamentale pentru Bucureşti, care nu mai puteau să fie amânate”, a punctat edilul general.

În opinia sa, Gabriela Firea (PSD) reprezintă o variantă foarte proastă pentru Bucureşti. „Gabriela Firea a fost un dezastru ca primar pentru Bucureşti. A dus Primăria în faliment, e o variantă foarte, foarte proastă pentru Bucureşti”, a adăugat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor confirmă că pensiile nu vor creşte cu 15%: România e obligată să reducă deficitul