Nicușor Dan: Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR. Valoarea finanțării depășește 35 de milioane de lei

Maternitatea Bucur va fi renovată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

28 oct. 2022, 18:52
Nicușor Dan: Maternitatea Bucur va fi renovată prin PNRR. Valoarea finanțării depășește 35 de milioane de lei

Cererea de finanțare pentru renovarea și consolidarea corpurilor de clădire A şi B ale Maternităţii Bucur a fost aprobată, a precizat Nicușor Dan.

„Un prim proiect pe care l-am propus a fi finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei: este vorba despre cererea de finanţare pentru renovarea şi consolidarea corpurilor de clădire A şi B ale Maternităţii Bucur”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

Conform primarului general al Capitalei, valoarea finanţării nerambursabile este de 35.355.175,99 de lei, iar perioada de implementare de 40 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Nicuşor Dan a spus că, printre lucrările care se vor efectua, se numără asigurarea structurii de rezistenţă a clădirii pentru corpul A, anume consolidarea fundaţiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereţi structurali din beton armat etc. El a adăugat că la corpul B se va efectua consolidarea seismică şi reabilitarea termoenergetică.