Nicuşor Dan: Nu avem o problemă să demisionăm dacă putem forţa alegeri anticipate

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, la Parlament, referitor la deciziile Guvernului care vizează Justiţia, că ceea ce s-a întâmplat azi-noapte este „un atac la statul de drept din România”, „o acţiune mişelească”, parlamentarii Uniunii Salvaţi România fiind dispuşi să îşi dea demisia în cazul în care pot „forţa alegeri anticipate”.

01 feb. 2017, 07:49
Nicuşor Dan: Nu avem o problemă să demisionăm dacă putem forţa alegeri anticipate

„Ceea ce s-a întâmplat azi noapte este un atac la statul de drept din România, este o acţiune mişelească a unor oameni care au fost aleşi de cetăţeni ca să le facă o viaţă mai bună, nu ca să dea ordonanţe prin care să se scoată pe ei inşişi şi pe colegii lor din puşcărie”, a afirmat Nicuşor Dan, la începutul şedinţei Birourilor Permanente Reunite.

Nicuşor Dan a ţinut să precizeze că reprezentanţii USR vor continua să meargă la proteste, în condiţiile în care reacţia cetăţenilor este „foarte importantă”.

Citeşte şi: Nicuşor Dan către majoritatea parlamentară: Sunteţi nişte HOŢI

„În acest moment, considerăm foarte importantă reacţia cetăţenilor, vom merge şi noi la proteste şi ne aşteptăm ca oamenii să iasă în număr mare pentru a se opune tipului acestuia de politică. Sperăm într-o reacţie consistentă a corpului magistraţilor şi a CSM, care să sesizeze Curtea Constituţională. Sperăm ca CCR să se pronunţe în cele zece zile pentru ca cea mai mare parte a ordonanţei să nu îşi producă efectele. De asemenea, ca CCR, pe cea de-a doua parte a ordonanţei, care intră în vigoare imediat în coroborare cu articolul 5 alineatul 2 din Codul penal privind legea mai favorabilă, să dea o decizie astfel încât o ordonanţă dată în miez de noapte să nu producă efecte de lege penală mai favorabilă”, a subliniat deputatul USR, conform News.ro.

El a mai spus că parlamentarii Uniunii Salvaţi România sunt dispuşi să demisioneze, în cazul în care pot „forţa” alegeri anticipate.

„La fel, dacă prin gestul nostru putem să forţăm alegeri anticipate, nu avem o problemă să ne dăm demisia cu toţii. Însă trebuie să cântărim foarte bine dacă mai există ruşine în această majoritate”, a conchis Nicuşor Dan.