Nicuşor Dan nu îi dă lui Clotilde Armand parcurile Herăstrău şi Cişmigiu. „Are mult mai multe probleme. Nici nu are capacitatea”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, vineri, că nu este de acord cu varianta ca Primăria Sectorului 1 să preia în administrare parcul "Regele Mihai I al României" (Herăstrău) şi parcul Cişmigiu.

10 sept. 2021, 12:34
Nicuşor Dan nu îi dă lui Clotilde Armand parcurile Herăstrău şi Cişmigiu. „Are mult mai multe probleme. Nici nu are capacitatea”

Nicuşor Dan a reacţionat după ce Clotilde Armand a anunţat că Primăria Sectorului 1 va administra parcurile Cişmigiu şi Herăstrău.

„Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său şi nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, a declarat primarul general Nicuşor, conform unui comunicat PMB.

Citeşte şi: Parcurile Herăstrău şi Cişmigiu trec în administrarea Sectorului 1. Anunţul făcut de Clotilde Armand 

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, joi, un proiect prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) transmiterea în administrarea autorităţii locale a Parcului „Regele Mihai I al României”, precum şi a Parcului Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

Hotărârea a fost adoptată cu 19 voturi ‘pentru’ şi 6 abţineri.

În ceea ce priveşte Parcul „Regele Mihai I al României”, în forma iniţială proiectul se referea doar la o parte din acesta, însă PSD a adus un amendament, care a fost adoptat, prin care este vizat întreg parcul, notează Agerpres.

Potrivit referatului de aprobare, preţul lucrărilor de amenajare şi intervenţie privind Parcul „Regele Mihai I al României” este estimat la circa 109 milioane de lei, iar referitor la Parcul Cişmigiu – la aproximativ 61,8 de milioane de lei.

Citeşte şi: Subvenţia la gigacalorie va fi eliminată. Gabriela Firea a răbufnit: „Facturile se triplează. Nicuşor Dan nu vrea să le uşureze viaţa bucureştenilor pentru plata facturii la termoficare”