Nicuşor Dan: Predoiu, un candidat disperat să ajungă pe locul 2. Predoiu: Nicuşor, ţine-ţi nervii, atac-o pe Firea

Principalii candidaţi de dreapta în cursa pentru Primăria Generală s-au lansat într-un atac, pe Facebook, Nicuşor Dan, candidatul USB, afirmând despre Cătălin Predoiu că este ”un candidat disperat să ajungă pe locul 2”, iar Predoiu sfătuindu-l, într-un mesaj video, să îşi ”ţină nervii” şi să nu îl mai atace pe el, ci pe Gabriela Firea.

28 mai 2016, 07:31
Nicuşor Dan: Predoiu, un candidat disperat să ajungă pe locul 2. Predoiu: Nicuşor, ţine-ţi nervii, atac-o pe Firea

Nicuşor Dan a postat, pe Facebook, un mesaj în care răspundea unor atacuri venite din partea lui Marian Preda şi Sebastian Bodu, privind activitatea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Nu vreau să fac o presupoziţie şi să cred ca, de fapt, în spatele acestui atac mincinos s-ar afla Cătălin Predoiu, un candidat disperat să ajunga pe locul doi. Vreau să spun cat se poate de clar: nu am luat NICIODATĂ bani pentru ca ASB să înceapă o acţiune în instanţă. Nu am luat NICIODATĂ bani pentru ca ASB să oprească o acţiune in instanţă. Mai mult decât atat, nu am renunţat NICIODATĂ la un proces pe care l-am început”, a scris Nicuşor Dan, care a anunţat că luni va depune o plângere împotriva lui Preda şi Bodu pentru calomnie, potrivit news.ro.

În replică, candidatul PNL la Primăria Generală, a postat o înregistrare video, în care îi transmite un mesaj lui Nicuşor Dan.

Acum câteva minute am citit atacul lui Nicuşor Dan la adresa mea. Un atac inexplicabil şi nedrept. Nicuşor dragă, ţine-ţi nervii şi nu mă mai ataca, că nu ai de ce. Dacă vrei să ataci pe cineva, atac-o pe Firea şi PSD. De ce nu o faci?”, a spus Cătălin Predoiu, în clipul postat pe pagina de socializare.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, le-a propus, luni, lui Nicuşor Dan (USB) şi Daniel Barbu (ALDE) susţinerea unei candidaturi unice a dreptei în Bucureşti, pe baza unui sondaj făcut cu o săptămână înainte de finalul campaniei, după care cel mai bine clasat să primească sprijinul celorlalţi doi înainte de scrutin, însă propunerea lui Predoiu a fost respinsă de către cei doi contracandidaţi.

Domnilor, ştim că atunci când dreapta este unită, PSD pierde. Cumva, din aceleaşi motive, toţi ne opunem PSD: nu şi-a rezolvat problemele de corupţie, are restanţe din guvernările anterioare”, a spus Predoiu precizând că oferta sa este una serioasă, decisă în interiorul PNL.

Primul care a răspuns ofertei lui Predoiu a fost Nicuşor Dan (USB). ”Mi-e teamă că nu înţelegeţi ce vă transmite societatea, că s-a săturat de modul profund corupt în care a fost gestionat Bucureştiul, dar şi România, de către PSD şi PNL”, a spus Nicuşor Dan motivându-şi refuzul.

În replică, Predoiu a acuzat ”o fractură logică” în cazul lui Nicuşor Dan care acuză corupţia din PNL, dar le cere liberalilor să-l susţină. ”Dacă dumneavoastră veţi fi pe primul loc în sondaj, veţi fi susţinut de noi”,  a spus din nou Predoiu.

Însă Nicuşor Dan a refuzat din nou afirmând că liberalii au ocazia expierii greşelilor susţinând un candidat la Primăria Generală care să nu vină din interiorul sistemului politic. ”PNL are o vinovăţie pentru ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti în ultimii ani. Poate să recunoască această vinovăţie (…) şi să sprijine un candidat susţinut de cei care s-au săturat de cum s-a făcut politică”, a spus candidatul USB.

La rândul său, Daniel Barbu a respins oferta candidatului PNL. ”Nu văd campania ca o încleştare homerică între dreapta şi stânga. ALDE e singurul partid cu o platformă explicit liberală. Cum s-a dovedit la instalarea guvernului Cioloş, suntem singurul partid îngrijorat de deficitul de democraţie de zi cu zi (…) Cu toată părerea de rău, nu vă pot accepta propunerea”, a declarat Barbu.