Nicușor Dan pune tunurile pe Guvern. Primarul Capitalei cere mai mulți bani: „Există o neînțelegere!”

Nicușor Dan vrea mai mulți bani de la Guvern. Oficialul de la PMB susține că pentru atingerea obiectivelor stabilite, e nevoie de o împărțeală mult mai echitabilă a finanțelor. 

19 dec. 2022, 20:39
Nicușor Dan pune tunurile pe Guvern. Primarul Capitalei cere mai mulți bani: „Există o neînțelegere!”

În opinia lui Nicușor Dan, există „o neînțelegere” la nivelul Guvernului, cu privire la gestionarea finanțelor publice. Primăria Generală trebuie să beneficieze de mai mulți bani, crede edilul local.

„Nu vorbesc aici despre diverși ocupanți ai acestei poziții. Există, cumva o neînțelegere a Bucureștiului, de către aparatul central de la guvern, în sensul că de vreo 20 de ani, raportul de finanțare între PMB și primăriile de sector este dezechilibrat. În momentul de față, Bucureștiul are cam de 12 mld lei, din care PMB are 5 mld., primariile de sector au cam 7 mld. (…) din cele 5 mld. de la PMB, 3 mld. se duc pentru subvenția la termie.

Atribuțiile PMB sunt mult mai mari, perspectivele pe care ar trebui să le dezvolte, ar trebui să fie mult mai mari – pasaje, poduri etc. E o problemă care persistă”, a declarat edilul local, pentru Europa FM.

 

Cum funcționează colaborarea lui Nicușor Dan cu partidele care l-au susținut în campania electorală

 

În cadrul aceluiași interviu, Nicușor Dan a explicat că încă mai beneficiază de susținerea consilierilor PNL, USR și PMP.

„E o coaliție PNL, USR, PMP – care s-a alăturat după alegeri (…) Această coaliție funcționează. Am avut azi o discuție pregătitoare. Vom avea mâine-poimâine o întâlnire pentru un împrumut pe termie. Lucrurile funcționează pe tot ceea ce înseamnă caracteristicile umane dintr-o coaliție. 

Sunt două planuri, administrativ și politic. Pe mine mă interesează cel administrativ. Sunt oameni care și-au pus speranță că pot fi rezolvate anumite probleme. Pe partea asta administrativă, lucrurile funcționează. Pe partea politică, evident că oamenii politici sunt într-o permanentă campanie elctorală, mă concentrez mai puțin pe acest joc de comunicare. În campanie vom avea timp să vorbim, să ne evaluăm”, a mai transmis primarul Nicușor Dan.

„În ceea ce privește partea administrativă, modul în care colaborăm pentru București, lucrurile sunt foarte limpezi, cu atât mai mult cu cât avem viceprimari de la PNL și USR, care au competențele lor. Nu am avut probleme. Toată lumea face sondaje, ceea ce e normal pentru partide, își fac strategii, dar pentru moment, ele nu au interpretat cu activitatea noastră administrativă. 

(…) A existat în primul an (n.r. – tensiuni), până când am delegat atribuțiile, nu există drept de semnătură, dar e de mult depășită”, a mai punctat edilul local, pentru sursa menționată.

La alegerile din 2020, Nicușor Dan a fost susținut de „Alianța de Dreapta”, „anti-Firea”.