Nicușor Dan refuză să spună cum a votat la Referendumul pentru Familie: „A fost o poziționare ideologică”

Nicuşor Dan a demisionat în 2017 din USR, după ce Birou National al partidului a votat, într-o ședință tensionată, că se va poziționa împotriva demersului de modificare a Constituției în sensul redefinirii familiei ca uniune între un bărbat și o femeie.

20 feb. 2024, 22:13
Nicușor Dan refuză să spună cum a votat la Referendumul pentru Familie: „A fost o poziționare ideologică”
Nicuşor Dan anunţă că Bucureştiul a urcat în topul al celor mai bune oraşe din lume. Reacţie virală a lui Tudor Chirilă: "Ce glumă proastă, totuşi"”

Nicuşor Dan refuză să răspundă la întrebări incomode. ”Eu am spus că până când USR nu va fi suficient de mare până când se va sparge ideologic el trebuie să rămână unit și să aibă și progresiști și conservatori pentru lupta cu partidele care existau atunci.

Nicuşor Dan se pregăteşte să elibereze biroul de la Primăria Capitalei: Am o meserie, am o poziţie pe care mi-am suspendat-o la Institutul de Matematică”

Partidul s-a definit, a fost voința majorității membrilor să meargă în zona progresistă, e statutar, democratic, eu am considerat că nu mai puteam să îmi țin promisiunea că este un partid umbrelă. Eu mă definesc ca fiind un tehnocrat, ați văzut că au fost nenumărate luări de poziție pe subiectul acesta, eu nu m-am definit nici într-o parte, nici în cealaltă. Am răspuns în momentul acela, m-am prezentat la Referendumul pentru familie, dar nu am spus cum am votat, pentru că nu doresc să mă poziționez în această dispută ideologică și cred că pentru poziția în care sunt acum, e important ca oamenii care vor o schimbare în bine a Bucureștiului să se regăsească în ceea ce spun eu.

Fiecare este liber să interpreteze cum dorește, eu am spus exact ce s-a întâmplat acum 6-7 ani.”, a declarat Nicușor Dan, la Euronews.

”Deci a fost o decizie…N-a fost o simplă decizie. A fost o poziționare ideologică, în interpretarea mea. Acest partid a pornit că un partid în care s-au regăsit și progresiști și conservatori, bineînțeles sub o umbrela de partid pro-european, pe foarte multe din valorile care ne unesc, cu mici contradicții la definiția familiei, progresiști vs conservatori.

PNL se dezice şi faptic de Nicuşor Dan. Liberalii boicotează bugetul Capitalei: „O glumă proastă, paranghelii, bani alocaţi fără concurs”
În ceea ce priveşte alegerile locale 2024. Nicușor Dan se declară încrezător că va obține un nou mandat la șefia Primăriei Capitalei: „Noi suntem în aceeași paradigmă, avem un partid mare în București, PSD, care cu orice candidat ar veni are peste 30%, bate spre 40% dacă e un candidat cu notorietate mare și avem un public de dreapta care a văzut o fuvernare PSD de 12 ani și care a presat în momentul 2020 ca partidele să vină cu un candidat unic de dreapta.

Avem alegeri într-un tur, aici lucrurile se polarizează și este și emoția, e un oraș mare unde oamenii sunt mai informați, deci eu zic că da, am o șansă.”, a declarat Nicușor Dan, pentru Euronews România.